Successos

tribunals

Jutgen uns constructors per la mort d'un paleta

Un contractista i un aparellador s'enfronten a dos anys i mig de presó i a pagar una indemnització de més de 150.000 euros per la mort d'un paleta en una obra de Sant Esteve de Llémena. L'accident va tenir lloc el 29 d'octubre del 2007, en una casa en construcció situada a la urbanització Les Carreres. El paleta estava treballant a la terrassa quan va perdre l'equilibri i va caure al buit d'esquena des d'una alçada de tres metres. El fiscal acusa els dos encarregats de l'obra dels delictes d'homicidi imprudent i contra els drets dels treballadors. L'acusació diu que van actuar de forma negligent, mentre que els acusats sostenen que van complir els protocols i van advertir els paletes del perill.

La víctima, un paleta portuguès, treballava en la construcció d'un xalet. Poc abans de les quatre de la tarda, l'home, que era a la terrassa, va entrebancar-se amb uns plàstics mentre carregava ferros i va caure daltabaix. A conseqüència de la trompada, la víctima es va fer un traumatisme cranioencefàlic sever i posteriorment va morir.

La fiscalia va portar ahir a judici el contractista, Albert Ventura, i l'aparellador, Xavier Baldrich, perquè considera que van actuar de forma negligent i l'obra no complia les mesures de seguretat. En el judici, però, tots dos acusats ho van negar. Segons van declarar, en el moment de l'accident s'estava aixecant una tanca de seguretat al voltant de la terrassa. Com que el lloc era perillós, tant el contractista com l'aparellador van afirmar que havien advertit verbalment els paletes perquè no hi treballessin. Tot i això, però, alguns dels testimonis que van passar pel jutjat penal número 5 van explicar que ningú els havia avisat que no pugessin a la terrassa.

L'acusació pública demana una pena global de dos anys i mig de presó, a més d'una multa de 4.050 euros a cadascun d'ells. I, en matèria de responsabilitat civil, la fiscalia reclama que els processats indemnitzin els familiars de la víctima amb 155.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.