Successos

Crims

Volker Eckert ‘in memoriam'

Una productora alemanya ressegueix a les comarques gironines els passos del camioner assassí en sèrie de prostitutes que es va suïcidar a la presó

Un cas d'Hostalric va desemmascarar el criminal

Volker Eckert, el camioner alemany considerat un dels grans assassins en sèrie, es va suïcidar a la presó de Bayreuth el 2 de juliol del 2007, dia del seu 49 aniversari, i es va endur a la tomba una dada que només ell podia aclarir: quantes prostitutes havia assassinat al llarg dels anys durant les seves rutes per les carreteres d'Europa. Eckert ha mort (es va matar escanyant-se, el mètode que sempre havia fet servir per matar les seves víctimes), mai es podran jutjar els seus crims (el desembre del 2007 es van arxivar totes les causes), però la figura d'un dels més grans assassins en sèrie d'Europa serà analitzada a través d'un documental que està elaborant la productora Diwa Films, que aquests dies està rodant a les comarques gironines, que van ser l'escenari d'alguns dels crims que Volker Eckert va cometre. I va ser precisament a partir d'un crim perpetrat aquí i a través de la investigació realitzada pels Mossos que es va desemmascarar el prolífic assassí en sèrie de prostitutes. Tot i que ell va confessar sis assassinats, a Alemanya es considera que va desbancar Fritz Haarman, conegut com el vampir de Hannover, a qui s'atribueix l'assassinat de 24 dones a principis del segle passat.

Resseguint la ruta de Volker Eckert, els professionals de Diwa Films han estat a Hostalric, a l'empresa de logística que amb les seves càmeres acabades d'estrenar va captar el camió Volvo que conduïa Eckert estacionat a pocs metres d'on després va llençar el cadàver de Miglena Petrova, la prostituta búlgara que havia recollit a l'N-II el 2 de novembre del 2006. A Girona han entrevistat els agents d'investigació dels Mossos que, a partir de la pista del camió, van descobrir l'assassí de la prostituta búlgara i alhora van ser la clau per desemmascarar l'assassí en sèrie que el dia que va ser interceptat a Wesseling, a prop de Colònia, va retreure a la policia que haguessin tardat tant a descobrir-lo perquè “no podia parar de matar”. Al camió hi guardava records de les seves víctimes, com ara les fotos de la noia que va matar l'1 de març del 2005 i que va llençar al voral de l'eix transversal a Sant Sadurní d'Osormort i que en aquells moments encara no estava identificada. No seria fins mesos més tard que se sabria que la víctima era Maria Veselova, una perruquera de Sant Petersburg que es va deixar enlluernar per les màfies de la prostitució. La noia continua enterrada al petit cementiri de Sant Sadurní d'Osormort, un altre dels escenaris que recorrerà Diwa Films. Ahir van entrevistar les forenses Anna Figueres i Mónica Sánchez, que van fer els aixecaments de cadàvers i les autòpsies de Miglena Petrova i Maria Veselova i també la d'Isabel Beatriz Díaz Muñoz, una altra prostituta que buscava clients a l'N-II i que l'estiu del 2001 va cometre l'error de pujar al camió de Volker Eckert. Les seves restes van ser trobades el 9 d'octubre del 2001 arran de carretera a Maçanet de la Selva. Eckert va confessar que l'havia escanyat, com a les altres. En la seva dilatada confessió davant la policia alemanya, Eckert va dir que va matar per primer cop una companya d'escola de 14 anys a Plauen, quan ell en tenia 15, i ho va fer passar per un suïcidi. És el primer capítol de la història de l'assassí en sèrie que tractarà Diwa Films, especialitzat en crims i desaparicions, que emet els seus reportatges a través de RTL2. Gràcies a les seves emissions s'han resolt 20 dels 98 casos que han tractat.

Arxivament
Les causes contra Volker Eckert es van arxivar el desembre del 2007, quan feia mig any que ell s'havia penjat a la presó, i mai se sabrà segur quantes noies va matar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.