Successos

robatoris a dojo

Admet haver estafat 150.000 euros d'una entitat a les Preses

L'acusada, de Sant Joan les Fonts, afirma que va falsejar 100 xecs, i no pas 423, per un valor de 450.000 euros, com manté el fiscal

La processada, que treballava a l'empresa, nega que el marit l'ajudés a cometre el frau

L'Audiència de Girona va ser marc ahir del judici contra un matrimoni acusat d'estafar 450.631 euros a l'empresa Tints i Acabats Campos de les Preses, entre els anys 2004 i 2007. La imputada, Núria Miralles, veïna de Sant Joan les Fonts, va ser contractada per la companyia el 2003 com a treballadora autònoma per dur la comptabilitat i la gestió administrativa. Precisament, segons el fiscal, des d'aquest càrrec va aprofitar per falsejar 423 xecs amb l'ajuda de l'espòs. En la sessió oral, la processada va reconèixer que va ficar la mà a la caixa, però no va admetre la totalitat dels fets, ja que va assegurar que tan sols es va quedar amb una tercera part del que se li imputa, és a dir, que va falsificar “100 xecs per valor de 150.000 euros”.

La dona també va insistir que està “molt penedida” i que és conscient que ha “fet mal a persones que no s'ho mereixen”. En relació amb el motiu que la va empènyer a cometre el frau, va justificar que en aquella època passava per dificultats econòmiques perquè les dues botigues que havia muntat a Banyoles i a Castelldefels havien fet aigües. I, finalment, va exculpar-ne el marit, Miguel Amaro, originari de Tànger (Marroc), que també està implicat en el procés. L'home, en la mateixa línia, va negar haver signat mai cap dels xecs i va sentenciar que si hagués tingut sospites de l'estafa “no l'hauria consentida”.

El fiscal imputa als processats un delicte continuat d'estafa i un altre de falsedat en documentació mercantil. En les conclusions, va demanar 4 anys i 9 mesos de presó per a Miralles, i 4 per al marit. D'altra banda, l'advocat de la dona va sol·licitar un any i mig de presó per a la seva clienta; i el lletrat d'Amaro va mantenir la petició d'absolució.

Assalten els Caputxins d'Olot

Uns lladres van assaltar la nit de dimarts a dimecres l'església del Sagrat Cor Caputxins d'Olot. Els delinqüents van fer molt de remenament a l'interior, però el botí que van aconseguir va ser pràcticament nul, ja que com a molt es van emportar alguna moneda dels caixons de les almoines. Els individus van accedir a l'església, que està tancada durant tota la setmana i només obre per la missa dels diumenges o per funerals, a través d'una porta lateral. La porta d'alumini va ser esbotzada i ahir va ser necessària la intervenció ràpida del lampista per poder deixar les instal·lacions tancades. Un cop a dins, els desconeguts, a part d'obrir els calaixos, van capgirar un sant per mirar si hi havia res de valor a sota, però no es van endur res. Després del robatori als Caputxins, els delinqüents van intentar entrar a l'establiment de Xocolates Gluki, que està situat al mateix carrer, a pocs metres de l'església. Aquí, però, no van aconseguir accedir perquè quan van intentar rebentar la porta, blindada, se'ls va trencar la barra de ferro que feien servir i van optar per deixar-la allà mateix i marxar. Quan l'empleat de Xocolates Gluki va anar a obrir la botiga a dos quarts de nou del matí es va trobar l'eina dels lladres davant de la porta i va avisar la policia. Els Mossos s'han fet càrrec de la investigació del cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.