Successos

narcotràfic

L'Audiència Nacional jutja els detinguts pel comís d'haixix a Colera el 2005

El fiscal demana penes de fins a sis anys i nou mesos de presó per a divuit acusats

En total els van comissar més de quatre tones d'haixix

L'Audiència Nacional començarà a jutjar aquesta setmana divuit acusats de narcotràfic vinculats amb un desembarcament de més de 2.340 quilos d'haixix que es van comissar en una operació dels Mossos el 15 de març del 2005 a la platja de Garvet de Colera. El fiscal considera que els acusats integraven un grup ben organitzat, liderat per Miloud Aranti i Mohamed El Kahhoui, que transportaven grans quantitats d'haixix des del Marroc fins a la costa catalana i que estaven perfectament jerarquitzats en les seves funcions a l'hora de proveir-se de material, llanxes, buscar lloc d'emmagatzematge, transport per carretera... El fiscal destaca en el seu escrit que Miloud Aranti tenia el suport per a l'activitat criminal de la seva dona, Fadma Mohamed Amar, i que bona part de la droga que la xarxa enviava tenia com a destinatari Mohamed El Hanri, àlies Mohamed l'Estartit, que era com se l'anomenava en les trucades telefòniques que els Mossos van interceptar. A banda dels farcells comissats a Colera, també van ser comissats a la banda 207 quilos d'haixix que transportaven en cotxe i que es van trobar quan els van interceptar al peatge de Martorell, a l'AP-7.

La Guàrdia Civil també els va comissar 1.230 quilos d'haixix que eren a l'interior d'una furgoneta que els traficants van abandonar a Torrent (València) després que tinguessin un accident metre circulaven per l'AP-7 en direcció nord. També els van comissar 202 quilos d'haixix en una granja de Llambilles on treballava un dels acusats, Ahmed El Yakoubi. I una petita quantitat en un domicili de Girona, El total del haixix comissat a la banda, més de quatre tones, puja a 5.343.970 euros, segons la valoració que en fa el fiscal. En el decurs de l'operació també es van comissar set vehicles que utilitzaven els narcotraficants i 40.000 euros en metàl·lic. L'acusació pública demana penes de sis anys i 9 mesos de presó per a quatre dels acusats: Miloud Aranti, Mohamed El Kajjoui, Noudin Lanmauar i Abselam Gailan.

I cinc anys i sis mesos de presó per els altres catorze acusats: Abdelhamidi El Hassani, Ahmed el Yakoubi, Masnan El Madani, Carlos Gregorio López Trigueros, Mohamed El Hamri, Fadma Mohamed Amar,Khamiss Lanmauar, El Habib Samdouni, David Pujol Junqué, Chaib Chaibi, Francisco Javier Fernández Armengol, Rafael de Lacal Gimenez, Mohamed Ahrouch i Brahim Sandouini.

L'encarregat de les finques

La droga comissada a Colera ja estava dipositada en un magatzem particular quan els Mossos la van descobrir. El fiscal considera que l'accés a la platja privada de Garbet on els traficants haurien desembarcat l'haixix el van obtenir a través de David Pujol Junqué, que era l'encarregat de les finques i que el dia dels fets va ser atrapat a la zona conduint el cotxe de Milouid Aranti, un dels capitostos del grup. David Pujol, tot i que va ser empresonat, va quedar en llibertat un mes més tard per ordre de l'Audiència de Girona que va considerar que no hi havia risc de fugida i que no desbarataria la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.