Successos

conflictes

Una veïna ataca l'alcalde de Bescanó quan sortia de casa seva de bon matí

Els Mossos han detingut Antònia Sánchez per atemptat a l'autoritat

La dona es volia endur Soy, que va ser sacsejat i encastat contra la paret

Quarts de set del matí d'ahir. L'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, treia el cotxes del garatge de casa seva. Va observar que a la vorera hi havia un cotxe amb els llums encesos. Quan va baixar del seu cotxe una dona que coneix prou bé se li va acostar i li va dir imperativament: “Entra al meu cotxe.” Ell s'hi va negar i llavors la dona (Antònia Sánchez Díaz, de 57 anys, oficialment veïna d'Anglès però propietària d'una masia de Vilanna, a Bescanó) el va agafar per la solapa, el va sacsejar repetidament i el va rebotre contra la paret. Xavier Soy, que assegura que es va contenir de no repel·lir l'agressió per les conseqüències que li podia reportar, va aconseguir picar al timbre de casa seva i finalment desempallegar-se de l'agressora. Després de l'agressió, Xavier Soy va anar a l'hospital de Santa Caterina a fer-se un reconeixement mèdic, que va constatar que físicament no patia cap lesió. Ell, però, es mostrava psíquicament afectat. L'alcalde va presentar denúncia als Mossos d'Esquadra, que ahir ja van contactar amb la dona comunicant-li que es presentés amb un advocat a la comissaria, on se li faria una detenció tècnica per un delicte d'atemptat a l'autoritat. A l'hora de tancar aquesta edició, la dona encara no havia comparegut, però els Mossos confiaven fer el tràmit de la detenció abans de la mitjanit.

El segon cas

No és el primer cop que Xavier Soy, el veterà alcalde de Bescanó, pateix les conseqüències de la ira d'un veí indignat per la seva gestió. Fa anys va haver de demanar protecció policial davant de les amenaces d'un veí de la població (un home amb antecedents per atracament, que havia protagonitzat un violent episodi a Olot) que l'intimidava. En aquell cas, però no va arribar a l'agressió física com ha passat ara.

LA XIFRA

4
anys de presó
pot comportar el delicte d'atemptat a l'autoritat que se li atribueix a la veïna.

L'agressora ha tallat el camí ral

El motiu de l'atac radica en el litigi que Antònia Sánchez manté de fa temps amb l'Ajuntament de Bescanó pel tancament que ella ha fet de l'antic camí ral de Girona a Anglès a l'altura de la seva casa, el mas La Ferreria de Collsacarrera. L'Ajuntament considera que és un camí públic i per aquest motiu li acabava de fer un requeriment exigint-li que abans de 10 dies obrís el camí perquè, si no, durien el tema als tribunals. L'Ajuntament exigeix l'obertura del camí després que així ho hagin demanat, a través d'una recollida de signatures els veïns de Vilanna, alguns dels quals no poden accedir a les seves terres de cultiu pel camí ral com feien sempre per culpa del tancament, que Sánchez no ha fet ni amb cadenes ni tanques sinó entravessant un cotxe vell, una somier i altres andròmines, a part de posar un rètol de prohibit al pas, uns metres més avall de casa seva. L'Ajuntament té clar que el camí és públic, ja que fins i tot en el registra de la propietat del 1821 quedava clar que la finca de la Ferreria de Collsacarerra tenia com a llindar el camí ral, que servia de comunicació entre Girona i Anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.