Successos

tribunals

Reconeix que volia violar una anciana a Palafrugell

L'Audiència de Girona condemna Taoufik Gattar a 5 anys de presó

L'acusat, que s'enfrontava a 14 anys de presó, confessa que la va assaltar, va intentar abaixar-li els texans i li va robar la bossa

L'Audiència de Girona ha condemnat Taoufik Gattar a cinc anys de presó per haver intentat violar una anciana i haver-li robat la bossa de mà, a Palafrugell. En vista de la possibilitat que el processat s'enfrontés a una pena de 14 anys de presó, va reconèixer els fets i va acceptar que la seva defensa, exercida pel lletrat Gregori Martínez, arribés a un acord amb la fiscal. El pacte ha significat que la fiscal modifiqués els seus informes finals i sol·licités per al processat tres anys de presó pel delicte d'intent d'agressió sexual, dos anys més per robatori i 720 euros per la falta de lesions. Una petició a la qual també es va adherir el lletrat de la defensa, que assegura que la rebaixa de pena és lògica perquè d'entrada havien qualificat els fets com si la violació fos consumada, i no com un intent.

Al final del judici, en l'últim torn de paraula, Gattar va sol·licitar que li commutin la pena i que en comptes d'ingressar a la presó l'expulsin al Marroc. Una decisió que difícilment serà acceptada ja que el processat té encara oberts altres procediments penals que encara no s'han resolt.

Així doncs, Taoufik Gattar reconeix que els fets van passar el 9 de maig del 2011, pels volts de dos quarts de set de la tarda, quan la víctima caminava pel camí rural que mena de Palafrugell a Mont-ras i ell se li va acostar per darrere. Després de tapar la boca a la dona per evitar que cridés, la va arrossegar fins a uns canyissars propers a un rierol, mentre li deia que la mataria si li passava pel cap cridar. Gattar, que aleshores tenia 21 anys, va empènyer la dona i la va fer caure al rierol. Llavors, va intentar abaixar-li els texans. Mentre forcejava amb la víctima, el noi li deia que només volia “fotre un clau”, segons remarca l'escrit del ministeri fiscal. L'anciana, però, d'acord amb el que recull l'acusació, va aconseguir resistir-se i mostrar “una oposició tenaç”. Llavors, en veure que no aconseguia l'objectiu, el jove va decidir arrabassar-li la bossa (penjada al braç dret de la dona) i marxar corrents de l'indret. La policia va poder detenir el jove pocs dies després i recuperar tant la bossa de mà com els objectes que hi havia a l'interior, excepte els 95 euros que la dona duia a la cartera quan el processat se li va abraonar.

LA XIFRA

720
euros
haurà de pagar Taoufik Gattar per una falta de lesions que va provocar a la dona de 76 anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.