Successos

trànsit

Intercepten un conductor a 182 km/h a Girona i un a 197 per la Vall d'en Bas

El primer acusat circulava per l'AP-7 sota els efectes de les drogues i duia haixix ocult al cotxe

L'altre infractor superava de 80 km/h el límit permès

Els Mossos d'Esquadra de l'àrea regional de trànsit han caçat en només tres dies de diferència dos conductors que circulaven a una velocitat desmesurada per les carreteres gironines. El 14 de juny van denunciar un home de nacionalitat francesa, a qui van interceptar a 182 quilòmetres per hora per l'AP-7, al pas per Girona; i el passat dia 17 van enxampar un veí de Vilanova del Vallès a 197 km/h pel túnel de Bracons. En el primer cas, els efectius van aturar el presumpte infractor en un control de velocitat que van establir al punt quilomètric 56 de l'autopista. Durant el control li van practicar tant la prova d'alcoholèmia com la de drogues i va donar positiu en la segona, ja que havia consumit THC: el principi actiu més important de la planta de cànnabis. Per aquest motiu, el van denunciar per excés de velocitat i per conduir sota els efectes d'estupefaents.

Els agents van comprovar que portava una elevada quantitat de diners en efectiu i van fer un escorcoll més exhaustiu a l'automòbil. Els gossos de la unitat canina van participar en l'escorcoll, en el qual van detectar un fals sostre on hi duia dues peces d'haixix amagades. En vista d'aquesta troballa, van immobilitzar el turisme i van denunciar administrativament el ciutadà per la possessió de la droga. En el mateix dispositiu, els investigadors van parar 2.154 vehicles, 76 conductors dels quals també van ser denunciats perquè corrien massa.

A causa de l'augment de les infraccions a la C-37, la policia també va muntar la nit del 16 al 17 de juny un control a la Vall d'en Bas, a l'altura del túnel de Bracons. A dos quarts de dues de la matinada van detectar un cotxe a 197 km/h, en un tram on la velocitat màxima és de 80. Van aturar-lo i van identificar el conductor, un veí de Vilanova del Vallès, a qui van imputar un delicte contra la seguretat viària, tipificat a l'article 379 del Codi Penal, ja que va ultrapassar de més de 80 km/h el límit permès. Els efectius van citar l'acusat, que no té antecedents, a presentar-se als jutjats d'Olot.

LA DATA

14.06.12
Va ser el dia que la policia
va aturar un conductor que anava drogat i a 182 km/h per l'autopista.

La velocitat variable a tot l'Estat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que s'instal·larà la velocitat variable a totes les autopistes i autovies de l'Estat, i no es descarta també en vies secundàries. En aquest sentit, es fixarà un límit de velocitat segons la meteorologia i les condicions de cada carretera, com l'estat de l'asfalt: un sistema que ja funciona a les entrades de Barcelona. A més, es preveu que en totes les carreteres secundàries el límit màxim de velocitat passi de 100 km/h a 90 per reduir-hi la sinistralitat perquè en aquestes vies s'hi concentren el 80% dels accidents. En una entrevista ahir a TV3, el ministre va dir que els canvis es podrien produir a partir del segon semestre d'aquest 2012. Així mateix, s'estudia ampliar la velocitat màxima a les autopistes i autovies als 130 km/h.

g.p.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.