Successos

policial

Expulsats 246 delinqüents multireincidents en 3 anys

Aquest ciutadans, que actuaven a la demarcació, acumulaven en conjunt 1.085 causes pendents amb la justícia

La Policía Nacional va donar a conèixer les dades ahir, en la festa patronal del cos

La Policía Nacional ha expulsat en gairebé tres anys 246 delinqüents multireincidents que actuaven a les comarques gironines, i que en total acumulaven 1.085 causes pendents amb la justícia. Aquest balanç es va donar a conèixer ahir, durant la celebració del dia dels Àngels Custodis, patrons del cos de seguretat estatal. Des de l'1 de setembre del 2011 fins al 31 d'agost d'aquest any, els agents també han arrestat 1.488 ciutadans a les zones frontereres de la Jonquera, Portbou, Puigcerdà i Camprodon; i s'ha denegat l'entrada al país a 783 persones. D'entre aquestes actuacions, es va destacar la detenció d'Anthony Draoui, el jove de 19 anys acusat de matar, calcinar i enterrar una estudiant al municipi francès de Tournon-sur-Rhône el 18 de juny del 2011. El noi va ser interceptat el 7 de juny passat en un control a Portbou, on els efectius li van demanar la documentació. Tan sols cinc dies després, van enxampar a la Jonquera un holandès, Hubertus Johannes Laumen, de 58 anys, sobre qui pesava una ordre europea de detenció per l'assassinat, l'agost del 2011, de Mohammed Al-Jader a Holanda. Se sospita que va cometre el crim amb la seva esposa i els tres fills; i, després, van intentar eliminar el cos desfent-lo amb àcid i tirant-lo a la claveguera en una casa que la família té a Alemanya.

El comissari en cap de la Policía Nacional a la demarcació, Sebastián Trapote, va detallar que en el mateix període han estat arrestats 102 passatgers a l'aeroport de Girona, sobretot per falsificació de documents. Dos, en canvi, eren mules que volien entrar droga, que duien amagada dins del seu cos.

Trapote va recalcar que un altre objectiu del CNP és la lluita contra les xarxes organitzades. En aquest àmbit, es va desarticular una xarxa de proxenetes d'origen romanès que havien explotat sexualment dues menors en clubs de Llers i en una casa de cites de Girona. Van ser detinguts tretze integrants de la banda, entre els quals hi havia la mare de les nenes. Paral·lelament, el que ha baixat considerablement ha estat l'expedició de DNI: se n'han emès 87.052 en el darrer any, 8.464 menys dels tramitats entre l'agost del 2010 i el setembre del 2011.

Record de Pérez Campelo

Els actes de la festa patronal van començar a les onze del matí amb una missa, que per primer cop va presidir el bisbe Francesc Pardo a l'església del Sagrat Cor de Girona. A fora s'hi van concentrar una desena de membres del Sindicat Unificat de Policia (SUP), que van exhibir pancartes on reclamaven millores en les condicions laborals i el cobrament de la paga extra de Nadal.

La celebració va seguir al restaurant El Mirador, de Vilobí d'Onyar. Es van donar les condecoracions al mèrit policial a diversos efectius i es va fer un minut de silenci en record del cap de la brigada d'informació José Francisco Pérez Campelo, que ha mort aquest any. I, ja en els parlaments, el subdelegat del govern a Girona, Carles Jaume, va encoratjar els agents a seguir treballant amb rigorositat malgrat els temps difícils tot recordant l'article 104 de la Constitució, que els encomana la missió de garantir la seguretat ciutadana.

LA FRASE

Per aconseguir aquests resultats, és bàsica la col·laboració entre cossos policials, jutges i fiscals
Sebastián Trapote
comissari en cap de la policía nacional a GIRONA

LA XIFRA

94
reincidents
van ser extradits el 2010, 91 el 2011 i 61 entre els mesos de gener i agost d'aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.