Successos

TRIBUNALS

Mata tres homes conduint begut i vol que l'absolguin

El fiscal i les acusacions demanen 4 anys de presó per a Francisco Sánchez, que circulava amb una taxa d'alcohol de 2,40 grams per litre de sang i amb excés de velocitat

L'accident va tenir lloc a les Planes

Francisco Sánchez Gómez, un veí d'Amer de 56 anys, va ser jutjat ahir a Girona per un delicte d'homicidi imprudent, ja que el vespre del 19 de març del 2009 circulava begut al volant d'una camioneta Nissan pick-up quan va envair totalment el carril contrari i va xocar contra un Renault Laguna a la
C-63, a les Planes d'Hostoles. Com a conseqüència, van morir els tres ocupants del cotxe que va envestir: Xavi Matas i José Lino Moura veïns de les Planes d'Hostoles, i Octavi Guinó, de Santa Pau. Sánchez que, segons les proves d'alcoholèmia duia un índex de 2,40 grams d'alcohol per litre de sang (cinc vegades més del límit permès) i circulava amb excés de velocitat, també va causar ferides a les quatre persones que anaven en el tot terreny que va fer bolcar abans d'impactar contra el Laguna. Tot i l'evidència dels resultats, el lletrat de l'acusat, Antonio Quintana Campos, va demanar ahir l'absolució del conductor després d'intentar posar en dubte que la mostra de sang que es va analitzar i que va donar el resultat de 2,40 grams per litre de sang, s'hagués extret del cos del seu client. Un mosso va testificar, però, que va ser present en l'extracció, feta per ordre judicial a la sala d'operacions de l'hospital de Girona, on van intervenir Sánchez després de l'accident.

Quintana Campos també va qüestionar que s'hagués preservat la cadena de custòdia de la mostra i va arribar a posar en dubte que el conductor fos responsable de la col·lisió amb el Laguna, on viatjaven les tres víctimes mortals. Per això va sol·licitar l'absolució de Sánchez o, en tot cas, va proposar que se'l castigués per una falta d'imprudència. “Com un accident normal, sense tenir en compte el resultat”, va assenyalar l'advocat. Els pèrits policials que van declarar en la sessió oral van deixar clar que tant el conductor del Laguna, Octavi Guinó, com el de l'altre turisme, Lluís Port, circulaven correctament, a la velocitat adequada i guardant la distància, i que el responsable del xoc mortal va ser el conductor del pick-up. Va envair el carril contrari, circulava per sobre dels 80 km/h –la velocitat que li pertocava pel tipus de vehicle– i, com van verificar les proves forenses, conduïa amb un índex d'alcoholèmia desorbitat. Tant la fiscal com les acusacions particulars dels familiars de les víctimes van demanar que es condemni Francisco Sánchez Gómez a quatre anys de presó com a responsable de tres delictes d'homicidi imprudent i un delicte contra la seguretat del trànsit. Una pena que comportaria el seu ingrés a la presó. L'imputat, que es va negar a declarar durant la instrucció, al judici es va tornar a negar a declarar i només va fer ús del seu dret al torn de l'última paraula per dir: “Jo ho sento molt per les famílies, però no recordo res. Vaig estar en coma 21 dies.”

LA DATA

19.03.09
El vehicle que conduïa
l'acusat va xocar contra dos cotxes i va causar tres morts i quatre ferits, a la C-63.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.