Successos

policial

Detenen nou lladres violents que actuaven a la demarcació

Els arrestats, quatre d'ells ja a la presó, es dedicaven a fer assalts al carrer, al Baix Empordà i el Gironès

La banda criminal planejava assaltar un empresari de Santa Cristina d'Aro

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup de lladres violents que actuava al Baix Empordà i al Gironès. Els detinguts tenien planejat assaltar un empresari de Santa Cristina d'Aro. El dispositiu ha permès la detenció de nou persones, quatre de les quals ja han ingressat a la presó. L'operació es va dur a terme en dues fases. La primera, la qual ja va avançar el Punt Avui en informacions publicades la setmana passada, va tenir lloc el 3 de febrer, quan la policia va poder detenir quatre homes que feien estrebades a vianants a la via pública i als qui van imputar robatoris a les poblacions de Platja d'Aro, Torroella de Montgrí i Girona. Es tractaria de tres homes de nacionalitat marroquina, d'entre 20 i 28 i veïns de Palafrugell, i un de nacionalitat espanyola, també de Palafrugell, i de 42 anys.

Segona fase

A partir de les gestions d'investigació realitzades de resultes d'aquestes detencions i d'altres esbrinaments que van poder fer els Mossos, es va poder determinar que aquestes persones formaven part d'un grup criminal organitzat que componien juntament amb cinc persones més. En el decurs de la feina policial es va esbrinar quina era l'estructura del grup, que estava perfectament definida, amb rols repartits entre els seus membres: a banda de participar directament en la consecució dels robatoris, altres integrants del grup eren els que aconseguien la informació dels objectius i d'altres feien la receptació dels efectes sostrets a canvi de substàncies estupefaents.

Un cop determinada l'estructura del grup, la seva activitat delictiva i el domicili dels seus integrants, el 8 de febrer es va dur a terme una operació en el qual es van fer entrades i registres a pisos de Palafrugell i Santa Cristina d'Aro. En aquesta operació, també hi van participar agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius i agents de la Unitat Canina.

En els pisos s'hi van trobar objectes presumptament relacionats amb altres robatoris, com telèfons mòbils, càmeres de fotos, targetes de crèdit i ordinadors portàtils, així com paperines de cocaïna, coca en roca i balances de precisió i estris utilitzats per al tràfic de substàncies. Es tracta de quatre homes d'entre 24 i 29 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, i veïns de Palamós i Palafrugell. Quatre dels nou detinguts en aquesta operació ja han ingressat a presó.

LA XIFRA

9
persones
formaven part de l'organització. Els han detingut a Palafrugell, Palamós i Santa Cristina d'Aro.

LA DATA

03.02.13
és el dia
que s'engega l'operatiu policial amb la detenció de quatre dels nou membres de la banda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.