Successos

prostitució

El nombre de prostitutes a les carreteres gironines baixa un 70% en sis mesos

Interior considera que la reducció té molt a veure amb les multes de 2.000 euros que clava als clients des del juny, quan va engegar l'operació Voral

Hi ha menys prostitutes als vorals de les carreteres. Es constata a simple vista i es reflecteix a les dades d'Interior a partir del recompte fet pels Mossos des que van posar en marxa l'operació Voral per multar noies i clients. Segons les dades del Departament d'Interior, el 13 de juny tenien censades 109 noies que es prostituïen de forma regular arran de les carreteres gironines i el 31 de desembre només en van comptar 31, cosa que representa una disminució del 70%.

Deixant de banda les conseqüències de la crisi econòmica en la possible reducció de la demanda de serveis sexuals de carretera, fonts d'Interior atribueixen la desaparició d'un 70% de les prostitutes a la campanya policial per foragitar-les a base de clavar multes a dones i clients, que els Mossos fan a través de l'anomenada operació Voral.

Els resultats dels primers sis mesos de l'operació Voral assenyalen que a tot Catalunya s'han posat 1.215 multes per infracció de l'article 56.4 de la llei de carreteres, que qualifica com a “greu” l'ocupació de manera temporal de les zones de domini públic per fer-hi usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual. I de les 1.215 sancions, gairebé la meitat, 546, han estat imposades a les comarques gironines. D'aquestes denúncies, 281 han estat per a les prostitutes i 265 per als clients. Dels clients sancionats, 78, és a dir, un 29%, eren de nacionalitat espanyola, mentre que 187, un 70%, eren estrangers. La gran majoria de les denúncies, 477, han estat imposades a carreteres de titularitat de la Generalitat i de la Diputació, mentre que 69 han estat a carreteres estatals, on els Mossos només estan facultats per multar les prostitutes però no pas els clients.

Les sancions imposades tant a les prostitutes com als clients són de 2.000 euros, una quantitat que va deixar literalment mut i blanc un client que es va presentar a pagar la multa quan li van comunicar el que li costaria la seva aventura amb una prostituta de carretera.

LA XIFRA

2.000
euros
de multa posen als clients que els Mossos enxampen aturats a la carretera amb una prostituta.

Adreces B per rebre notificacions

Interior assegura que aconsegueixen cobrar la majoria de les multes imposades als clients, tot i que alguns demanen clemència per evitar que la notificació arribi al seu domicili habitual i la família descobreixi la seva infracció. Alguns clients prometen ser complidors en el pagament però demanen que la carta els l'enviïn a una adreça de confiança i lluny dels ulls de la dona. L'estratègia d'Interior gira a l'entorn d'eradicar la demanda per deslliurar-se de les prostitutes i per això les seves accions van dirigides a dissuadir els clients. En aquesta línia, una mesura que havia proposat Felip Puig abans de deixar la conselleria d'Interior era una modificació legal perquè es poguessin immobilitzar amb el cep els cotxes dels clients de les prostitutes que s'aturin als vorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.