Successos

maresme

Condemnen a setze anys d'inhabilitació l'exalcalde i tres regidors de CiU de Sant Cebrià

El jutge els considera culpables de dos delictes de prevaricació urbanística per permetre l'activitat en un restaurant que no tenia llicència

També condemna un exregidor d'ERC i absolt el secretari i l'arquitecte municipals

Sentència dura l'emesa pel jutjat penal número 1 d'Arenys de Mar i que condemna a setze anys d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa de prop de 3.000 euros a l'exalcalde i tres regidors de CiU de Sant Cebrià de Vallalta. Jaume Borrell, Teresa Llongarriu, Josep Missé i Pedro Vegas han estat condemnats pels delictes de prevaricació urbanística i de prevaricació continuada. La sentència també condemna l'exregidor d'ERC Francesc Roig, que va compartir govern amb CiU, a vuit anys d'inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació i absolt l'arquitecte i el secretari municipals. Els quatre edils convergents continuen desenvolupant la seva tasca a l'Ajuntament, però com a membres de l'oposició i Jaume Borrell també és president del Consorci de Promoció Turística del Consell Comarcal del Maresme.

El jutge considera provat que els polítics van actuar en contra de la llei aprovant a partir del 2007 la concessió de permisos per a dur a terme festes privades en un espai conegut com La Hacienda i que funcionava com a restaurant, quan no disposava del permís corresponent per a aquesta activitat perquè ocupava uns terrenys qualificats com a rústics i no urbanitzables. El redactat del document és especialment contundent quan recull que els edils “tot i conèixer que l'ús de restauració no era permès segons el pla general van votar a favor de la concessió de llicències desatenent de forma notòriam patent i grollera el pla vigent”. El jutge considera que la culpabilitat és tan notable que fa pagar als cinc condemnats les costes del judici.

Es presentarà recurs

L'exalcalde de Sant Cebrià, Jaume Borrell, es va mostrar ahir “profundament afectat” per la sentència i va assegurar que tant ell com la resta de membres del grup municipal de CiU condemnats presentaran recurs. “Trobo que és un fallo injust, perquè en tot moment es va actuar sense mala fe, intentant resoldre administrativament l'activitat i perquè la pena ens equipara a casos de corrupció política que no tenen res a veure amb nosaltres”, va comentar. Borrell va assegurar que no pensa deixar els càrrecs polítics que ocupa en tant que la sentència no sigui ferma. De la seva banda, el president de CDC del Maresme, Joan Morell, va donar suport als companys de Sant Cebrià de Vallalta i va recordar que es tracta d'una sentència no ferma. i que cal esperar la darrera resolució del jutjat per prendre una decisió sobre el futur polític dels regidors.

ICV vol que pleguin tots

L'Entesa d'Esquerres de Sant Cebrià va ser el grup que va denunciar el cas de La Hacienda als jutjats. El cap de grup que ara forma part del govern multicolor, Jordi Parés, es mostra satisfet amb el final d'un llarg recorregut. “S'ha fet evident que l'urbanisme a la carta a Sant Cebrià no ha quedat impune. Calia donar credibilitat a la política local, a la política que es fa per a tots i no només per a uns quants”, explica. Parés reconeix que la sentència “és més contundent del que s'esperava”, però reclama que s'executi sense prendre temps i que els polítics condemnats deixin els seus càrrecs “tal i com va anunciar el president Mas que faria amb els càrrecs condemnats”. Jordi Parés també avança que portaran el cas a la comissió de transparència del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.