Successos

successos

Troben una dona morta dins d'un canal de reg a Cabanes

La víctima, que tenia un trau al cap que fa pensar que la van matar, no duia cap document que la identifiqui

Tampoc portava sabates

Investiguen si s'ha trobat a faltar algú fa poc a la zona

Els Mossos d'Esquadra investiguen el cas d'una dona que va aparèixer morta diumenge passat a la tarda dins d'un canal de reg, a Cabanes. El cadàver de la víctima duia la roba posada, i tot indica que no feia gaires hores que era al canal. Els primers indicis també apunten que es podria tractar d'una mort homicida, tal com ho fa pensar el fet que el cos presentava un trau al cap, que podria ser compatible amb un cop. La dona és de raça blanca, de complexió normal i duia el cabell més aviat curt i tenyit, d'un color castany vermellós. No té cap tatuatge que pugui servir per a la seva identificació ni tampoc portava anells. Anava vestida, a més, amb una roba que no era gens cridanera. Duia uns pantalons, les ungles dels peus pintades de vermell i, com a fet curiós, no portava sabates –es desconeix, però, si les hi haurien tret o les hauria perdut.

El cadàver era a l'interior del canal, a tocar d'un camí de terra transitable en cotxe. Estava a escassos 300 metres de l'antiga C-252, que va a Peralada, a la zona de camps del pla de Torella. La policia va rebre l'avís a un quart de dues del migdia. Durant l'aixecament del cadàver, els Mossos van inspeccionar l'indret on era el cos, just a l'altura d'un passallís que queda per damunt del canal. Van examinar, a més, el punt de pas que hi ha a 500 metres canal amunt, on és possible que s'hagués tirat el cadàver i que el corrent l'hagués arrossegat fins on va ser trobat –aquí, va quedar encallat per una comporta de fusta–.

Els forenses practicaran l'autòpsia avui i confien que podran establir amb certesa la causa de la mort. La policia científica ja va extreure abans d'ahir les empremtes necrodactilars de la víctima per intentar identificar-la. La dona, que segons els Mossos d'Esquadra aparentava uns 30 anys, no portava cap document a sobre. La policia va començar diumenge mateix a repassar els arxius de persones desaparegudes a la zona i a preguntar als alcaldes de les poblacions properes si els constava que en les darreres hores s'hagués trobat a faltar cap dona als seu municipis. Un dels primers que van ser enquestats en aquest sentit va ser l'alcalde de Peralada, Pere Torrent, ja que en un primer moment es va pensar que la zona on va ser interceptat el cos estava dins del seu terme. Torrent, però, va assegurar que no tenien notícia de cap desaparició a la seva localitat.

Aquest mes es va muntar un dispositiu per trobar una noia de 15 anys i de nacionalitat romanesa que, segons va denunciar la seva mare, va desaparèixer el dia 8 d'aquest mes després que hagués sortit sola a patinar pel passeig d'Empuriabrava. Els equips d'emergència, no obstant, van abandonar la recerca quan van tenir la informació que possiblement la menor hauria marxat voluntàriament cap a França amb un noi.

Dos homicidis en 8 dies

Si es confirma, com tot ho sembla indicar, que la dona trobada al canal va ser víctima d'una mort homicida, seria el segon cas de mort criminal en una setmana a l'Alt Empordà. El dissabte 12 de juny, una dona de nacionalitat francesa, Jacqueline Goyon, de 68 anys, va morir atropellada per la camioneta robada que duien els lladres que li van estrebar la bossa al pàrquing del centre comercial de bricolatge AKI de Figueres. Divendres passat, els Mossos d'Esquadra van arrestar dos dels quatre ocupants de la camioneta homicida: els germans Marcos i Juan José Cortés Corredera. Els altres dos no els detindran perquè són nens, de menys de catorze anys.

LA XIFRA

30
anys,
aparenta, segons els Mossos, la víctima. La dona és de raça blanca, de complexió normal i porta el cabell tenyit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.