Successos

judicial

Absolt el gironí jutjat pel cas de les bengales en l'Espanyol-Barça

Rebaixada la pena als dos germans d'Anglès que també van ser condemnats

L'Audiència de Barcelona ha absolt el veí de Girona Marc Martín Isern, que havia estat condemnat a tres anys i un dia de presó pel cas del llançament de bengales que van provocar ferits durant el derbi Espanyol-Barça el setembre del 2008. L'Audiència també ha rebaixat la pena, de quatre anys i tres mesos de presó, que s'havia imposat als germans d'Anglès Àlex i Guillem Caparrós Ripoll, de manera que imposa a Àlex quatre mesos de presó i a Guillem tres mesos. Per tant, cap d'ells haurà d'entrar a la presó, ja que les penes estan per sota dels dos anys.

En el cas de Martín, l'Audiència ha estimat el recurs del seu lletrat, Carles Monguilod, i ha admès que els indicis que enumerava la sentència del jutjat penal no constituïen proves per considerar Martín responsable del llançament de bengales i dels desordres i els ferits que van ocasionar. La sentència es basa en les imatges de les càmeres, en què, tot i que es veu Martín al costat dels nois que sí que van llançar bengales, no se'l veu en cap moment manipulant-les ni encenent-les. Malgrat que es veu Martín donant una motxilla a un dels seus amics condemnats, la sentència indica que això no el fa coautor dels aldarulls perquè no es demostra que la motxilla contingués les bengales ni que Martín sabés que hi eren. En vista de l'absolució, el seu lletrat, Carles Monguilod, ha remarcat la “tortura kafkiana” que ha patit Martín durant cinc anys: va estar 45 dies empresonat preventivament i després se'l va obligar a anar a la comissaria dels Mossos cada cop que jugava el Barça, primer havent d'estar davant la policia durant tot el partit i després obligat a signar quan començava i quan acabava el partit. “En trenta anys que fa que exerceixo d'advocat no havia vist mai una condemna mancada de prova com aquesta”, exclama el lletrat, que retreu a l'Ajuntament de Barcelona i a l'Espanyol que hagin mantingut l'acusació “cinc anys veient que no hi havia proves”.

En trenta anys d'exercici no havia vist mai una condemna tan mancada de prova com la de Martín
Carles Monguilod
advocat de martín
En Marc Martín Isern ha viscut una tortura kafkiana durant aquests cinc anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.