Detenen una banda que robava droga a traficants fent-se passar per policies

Els arrestats la transportaven de Barcelona a Menorca amagada en cotxes dins de ferris

La investigació va començar a finals de l'any passat quan la Policía Nacional va detectar que uns traficants coneguts per la policia eren a l'illa de Menorca. Després d'uns mesos de vigilar-los, la policia va relacionar els traficants amb uns altres sospitosos que estaven establerts a la demarcació de Barcelona amb els quals suposadament formaven una organització dedicada al tràfic de droga entre Barcelona i Maó. El 29 d'abril, la policia va detenir un dels membres de la xarxa que acabava d'arribar a Menorca amb un ferri procedent de Barcelona i que duia amagats 10 quilos d'haixix. Un mes més tard, va arribar a l'illa un nou carregament, aquest cop amb vuit quilos d'haixix, i la policia va arrestar un altre integrant de la banda. En tots dos casos, els detinguts havien intentat entrar la droga a Menorca amagant-la dins dels dipòsits de combustible dels vehicles empaquetada al buit, per evitar que els gossos de la policia la detectessin.

Però la banda no només es dedicava a traficar amb droga. Per aconseguir-la, la robaven d'organitzacions de narcotraficants rivals, a qui assaltaven armats o bé els robaven la droga fent-se passar per policies. En els últims dos mesos la policia ha aconseguit desmuntar la xarxa amb la detenció de 14 persones més, a Mataró –quan intentaven robar un carregament de droga–, a les Franqueses del Vallès, a Barcelona i a l'illa de Menorca. Diversos dels detinguts tenen antecedents per delictes d'homicidi, lesions, assetjament sexual, robatoris amb intimidació i atemptat contra agents de l'autoritat, entre d'altres.

Plantacions de marihuana a l'Eixample barceloní

J.M.F

Els Mossos van localitzar a final de juliol i per casualitat dues mini plantacions de marihuana en dos pisos de l'Eixample barceloní i van detenir tres persones, que estan en llibertat amb càrrecs acusades de tràfic de droga. La primera troballa va ser al carrer Floridablanca el 23 de juliol. Una trucada anònima al 112 alertant d'un incendi en un immoble va mobilitzar els Mossos que, un cop sufocat un petit foc a la cuina, van descobrir en una habitació una trentena de plantes de marihuana i material per manipular la droga i pesar-la. Va ser detingut l'inquilí del pis. L'endemà, una altra trucada també al 112 va requerir la presència dels Mossos en un pis del carrer de la Marina perquè una persona suposadament precisava assistència. Un cop allà, els agents van descobrir que l'avís havia estat fals i van descobrir una habitació amb plantes de marihuana i també estris per tractar-la i pesar-la. Van ser detinguts una dona d'uns 60 anys i el seu fill acusats de tràfic de droga. La dona tenia antecedents policials.

Traficants condemnats

M.P

El Tribunal Suprem ha confirmat les condemnes, d'entre 9 i 22 anys i mig de presó, que l'Audiència de Barcelona va imposar a tretze membres d'una xarxa de traficants de cocaïna, dirigida per ciutadans búlgars i que distribuïa la droga al barri del Poble Sec de Barcelona. La Policía Nacional va desarticular aquesta xarxa el febrer del 2005 en detenir quinze persones, entre búlgars i espanyols, a Barcelona i Cadis, a més de comissar 621 quilos de cocaïna, cotxes i objectes de valor. També va caure el cap de l'anomenat grup búlgar, Ivailo Atanasov.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.