Successos

trànsit

Mor un dels porters del Girona en un xoc a l'N-II, a Caldes de Malavella

El seu turisme i un camió van topar frontalment

És el primer xoc mortal amb un camió implicat des que es va prohibir la circulació de vehicles de gran tonatge

El porter del Girona B, Nil Marín López Pastor, va morir ahir en un accident de trànsit a l'N-II a Caldes de Malavella. La topada fatídica va tenir lloc pels volts de dos quarts de vuit del matí, quan el jove, veí de Mataró, es dirigia a l'entrament del seu equip a l'estadi de Montilivi. Al quilòmetre 697,8, just abans d'arribar a l'encreuament de Mallorquines, per raons que es desconeixen, es va produir una invasió del carril contrari. Marín no va tenir temps de reaccionar i va xocar de cara contra el vehicle pesant. A conseqüència de la forta topada, el conductor del turisme va quedar atrapat dins del vehicle. Fins al lloc de l'accident es van desplaçar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris de seguida es van ocupar d'atendre al jove, però a causa de les greus ferides que havia patit en el xoc va morir. En canvi, el conductor del camió va resultar il·lès en l'accident.

Pel que fa a l'afectació viària, des de l'hora de l'accident i fins a les deu del matí, la via va quedar tallada a Caldes de Malavella en sentit nord.

L'accident es va produir en el tram Sils-Caldes, que ha estat una bona colla d'anys empantanegat per l'aturada en les obres de desdoblament. L'octubre del 2012, les màquines van tornar a treballar-hi i, segons el nou calendari, Foment preveu posar-lo en funcionament el primer semestre del 2014.

Podia circular per l'N-II

Es tracta del primer accident amb víctimes mortals que es produeix a l'N-II amb un camió implicat des del 19 d'abril, quan va entrar en vigor la restricció de circulació de vehicles de gran tonatge a la via en el tram de les comarques gironines. Abans de la restricció als camions, l'N-II va deixar un rastre de quatre víctimes mortals durant el 2013. En dos mesos justos, entre gener i març, van morir quatre persones. En tres dels quatre accidents mortals, es van veure implicats camions de gran tonatge. Tot i ser un camió, el vehicle implicat ahir en l'accident a Caldes de Malavella no es considera de gran tonatge i, per tant, podia circular lliurement per l'N-II.

(Més informació a les pàgines d'El9 Esportiu)

LA XIFRA

33
persones
han mort víctimes d'accidents de trànsit a les comarques gironines al llarg d'aquest 2013.

LA DATA

22.09.13
Dia en què
es va produir el darrer accident de circulació a l'N-II. Un jove va ser atropellat a Pontós.

Sis morts a l'N-II aquest any

L'N-II continua sent una sagnia per als conductors de les comarques gironines. Amb la mort de Nil Marín López, ja són sis els accidents mortals aquest any en aquesta via. A banda de les quatre víctimes que es van produir abans de les restriccions al pas dels vehicles de gran tonatge, Joan Gallostra Benajas, un veí de Crespià de 30 anys, també va perdre la vida el 22 de setembre després de ser atropellat per un turisme a l'N-II, a Pontós. El conductor, en comptes d'aturar-se a auxiliar la víctima, va prémer l'accelerador i va continuar el seu camí a tota velocitat. Poca estona després, es va entregar als Mossos i va ser detingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia