Successos

tribunals

Jutjat per haver intentat asfixiar el pare a Puigcerdà

L'acusat, que també va colpejar la mare, s'enfronta a deu anys de presó

L'Audiència de Girona va ser escenari ahir del judici contra Miguel Ángel Moreno, per a qui la fiscalia demana deu anys de presó per haver intentat matar el seu pare de 80 anys asfixiant-lo amb un coixí al seu domicili de Puigcerdà. Moreno és un delinqüent habitual, que el 2006 ja va ser condemnat a cinc anys de presó. D'aquell judici, però, en va sortir benparat: només li van imposar un any per homicidi imprudent, mig per les lesions que va provocar a la víctima abans de tirar-la al riu i tres anys i mig per les ferides que va causar al company sentimental de la noia. Defensat aleshores per l'advocat Carles Monguilod, va explicar que havia colpejat una jove africana de forma accidental. La noia va perdre el coneixement i la va intentar reanimar dutxant-la, però com que no reaccionava la va carregar a la furgoneta i la va llançar al riu Segre, a Fontanals de Cerdanya. La noia no va morir pel cop sinó ofegada, segons va revelar l'autòpsia. A banda, el 2010 també va ser detingut i va ingressar a la presó per haver atemorit la població de Lladó passejant-se pels carrers armat, disparant i destrossant cotxes a cops de bastó.

“Era de broma”

“No tenia intenció de matar-los, només de mostrar la veritat que hi ha al meu cor de tota la vida”, va declarar ahir l'acusat, que va admetre que el 6 de maig del 2012 havia colpejat el seu pare i la seva mare i, després, havia col·locat un coixí a la cara del seu progenitor i l'havia intentat asfixiar en repetides ocasions. “Sí, és real, vaig agredir el meu pare, tota la vida l'he volgut matar perquè ell també m'ha desitjat la mort des de petit, em va maltractar i em va agredir. Li vaig posar el coixí de broma, va ser una mostra del desig d'allò que havia volgut fet tota la vida, però com que era tan vell després li vaig fer un petó i el vaig acariciar”, va al·legar l'imputat, que hi va afegir que quan va veure que el seu pare estava a punt de morir no va voler deixar passar l'oportunitat de demostrar-li “que si no l'havia matat mai era perquè l'estimo”. El pare va morir sis mesos després dels fets i, segons diversos testimonis i metges, en el moment de l'agressió la víctima no es va poder defensar perquè ja estava molt malalta i pràcticament no tenia mobilitat ni podia parlar. La mare, per la seva banda, va afirmar que no era el primer cop que el seu fill els amenaçava, i que en alguna ocasió havia arribat a acariciar la cara del seu pare amb un ganivet mentre estava assegut en una cadira de rodes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia