Successos

seguretat

Enèsima detenció i presó per al “lladre de les llàgrimes”

Santiago Holguín Ciurana tenia amargats els botiguers de Girona perquè no parava de robar als comerços

Santiago Holguín Ciurana –anomenat per les víctimes “el lladre de les llàgrimes” pels tatuatges que du sota l'ull–, que les últimes setmanes feia la vida impossible als botiguers de Girona amb els seus continus robatoris, va entrar ahir a la presó. Holguín, de 28 anys, nascut a Girona, té un llarg currículum policial i acumula més de trenta detencions. Les primeres, per robatoris amb força a cases perpetrats a Camallera, Banyoles i Salt, però els últims casos per furts en botigues de Girona. Les darreres setmanes, el “lladre de les llàgrimes” s'havia convertit en un especialista i actuava un dia sí i l'altre també. Entrava a les botigues, arreplegava el gènere que podia (procurant que no passés dels 400 euros perquè no fos delicte) i amb rapidesa i esquivant els arcs detectors sortia de la botiga i es feia fonedís. Els continus furts del “noi de les llàgrimes” van ocasionar les queixes dels botiguers, i la policia municipal i els Mossos van muntar un operatiu per atrapar-lo. Dimecres cap a les sis de la tarda, la policia municipal el va detectar al carrer del Carme i el va detenir per un furt perpetrat el mateix matí en una botiga de la ciutat. Ahir va ser sotmès a una roda de reconeixement, va ser identificat per les víctimes del robatori i el jutge en va decretar l'ingrés a la presó. El mateix dimecres, abans que Holguín caigués a les mans dels municipals, els Mossos van detenir Iban Lorente i una noia que duien el material robat a la botiga. La parella va assegurar que ells havien comprat la bossa amb la roba per 50 euros, tot i que el material que duien aquest cop superava els 500 euros. Lorente i la noia van ser detinguts per receptació i els Mossos els van deixar lliures.

El grup de les llàgrimes

Es dóna la circumstància que la parella detinguda per receptació també duen unes llàgrimes tatuades a la cara, del mateix estil que les que porta Holguín, que en té tres a sota de l'ull dret i una a sota de l'esquerre.

La simbologia de les llàgrimes

Els tatuatges de llàgrimes a la cara, que s'associen al món de les presons americanes incorporades a les bandes llatines, representen, en aquests àmbits, un delicte comès o un senyal de dol. Alguns grups associen la llàgrima buida amb la mort d'una persona estimada i la llàgrima plena de tinta significa que la mort ja ha estat venjada. La llàgrima tatuada també és habitual entre els grups d'estètica gòtica com una manera d'honrar la mort o el patiment d'una persona estimada. Amy Winehouse es va tatuar una llàgrima quan el seu marit va ser empresonat. També hi ha qui ha optat per la llàgrima tatuada després de passar un mal tràngol personal, i segurament hi ha qui se la tatua només per motius estètics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia