Successos

seguretat

Investiguen per aclarir si les gasolineres assaltades tenen dret a vendre tabac

La llei diu que les botigues de les estacions de servei han de tenir obert un mínim de 18 hores per tenir màquina de tabac i algunes no fan tantes hores

La xifra

Els assalts que des de fa mesos perpetra una banda a les gasoliners que tanquen a la nit per arrencar-los la màquina de tabac i endur-se-la tota plegada han posat en dubte que totes les gasolineres assaltades compleixin la llei de seguretat i de venda de tabac, perquè moltes no tenen la botiga oberta un mínim de 18 hores al dia, que és el que fixa la reglamentació. Mentre els Mossos continuen investigant per veure si identifiquen els lladres, els tècnics d'interior i de comerç repassen la legislació. Tot indica que les gasolineres que tenen més de sis hores tancat incompleixen la llei 42/2010 del 30 de desembre que regula la venda del tabac que en el 4 b del seu article estableix que les màquines de tabac es poden instal·lar a les anomenades “botigues de conveniència” de les gasolineres i estacions de servei. La definició i funcionament de les botigues de conveniència vénen regulades per llei 1/2004 d'horaris comercials que en el seu article 5.4 estableix que no poden tenir una superfície de venda al públic i d'exposició superior a 500 metres quadrats, han d'estar obertes al públic un mínim de 18 hores i han de distribuir l'oferta a parts semblants entre diaris, revistes, productes d'alimentació, joguines i productes de regal. L'aplicació d'aquestes dues lleis estatals privaria, per tant, que les gasolineres que tenen més de sis hores tancat de tinguin màquina de tabac. Els tècnics de la Generalitat ja estudien si alguna reglamentació autonòmica hi aporta cap escletxa que permeti vendre tabac fora d'aquestes horaris abans de prendre mesures per fer-hi retirar les màquines, cosa que eradicaria l'acció d'aquests lladres que s'han especialitzat a arrencar la màquina del tabac a gasolineres que tenen tancat a la nit i que fa mesos que actuen impunement a les comarques gironines. Trenquen vidres, rebenten persianes, n'arrenquen la màquina, se la carreguen a coll i la treuen a fora i se l'enduen amb un vehicle. No els importa que les càmeres de seguretat els enregistrin perquè van encaputxats.

Quan les alarmes sonen ja són fora. Al Ministeri d'Interior també estudien si els establiments afectats compleixen la normativa de seguretat. Hi ha algunes gasolineres que han deixat de tenir tabac per estalviar-se les destrosses dels lladres cada cop que hi anaven.

Que hagin transcendit, hi ha hagut 18 casos d'assalts a gasolineres a les comarques gironines. Els últims van ser a l'estació de servei Saus, a la carretera de l'Escala, i un intent a la Repsol de Platja d'Aro.

LA XIFRA

18
hores com a mínim
són les que han d'estar obertes les botigues de les gasoliners per poder vendre-hi tabac.
18
gasoliners
, que se sàpiga, són les que han estat assaltades pels lladres que arrenquen la màquina del tabac.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia