Successos

El jutjat no vol custodiar l'arma de l'assalt al Torn

Una instrucció prohibeix dipositar armes de foc als jutjats

Els Mossos es pensaven que com que és de fogueig la podrien deixar però se la van haver d'endur

La pistola que l'agent fals dels Mossos d'Esquadra va utilitzar per intimidar el pastor del Torn, Josep Sunyer, ja ha estat localitzada (el sospitós la va portar als Mossos) i comissada. Però el comís de l'arma ha generat un problema sobre el lloc on ha de ser dipositada. Dimecres, quan els Mossos van fer passar a disposició judicial els sospitosos de l'assalt (l'ancià Bruno Ribugent i el seu fals nebot, l'Angel, l'home que es feia passar per agent dels Mossos) van dur l'arma (una pistola que ha resultat ser de fogueig) amb la intenció de deixar-la de dipòsit com a peça de convicció. Però la secretària judicial va treure una directriu del 2008 que prohibeix que els òrgans judicials tinguin armes de foc en el dipòsit. Els Mossos van argumentar que la pistola podia quedar en dipòsit perquè en realitat és de fogueig, però la secretària va replicar que encara que sigui de fogueig es tracta d'una arma de la tipologia de foc i que, per tant, no pot estar en el dipòsit, i els Mossos es van haver d'endur la pistola i assumir-ne la custòdia. El dia de l'assalt, l'home que es feia passar per agent dels Mossos va disparar un tret a l'aire enmig del camp de pastura amb la pistola, tot etzibant-li a la víctima: “perquè vegis que no és de fogueig.” Quan els Mossos van rebre la denúncia dels fets (Sunyer va trigar dies a explicar-ho a la família perquè estava atemorit), van rastrejar el prat en el punt on va disparar per si hi havia beines i, a més distància, per si hi localitzaven projectils, però no en van trobar. Quan el sospitós va comparèixer a la comissaria amb l'arma, els Mossos van comprovar que era una pistola de fogueig. Bruno Ribugent i Àngel van quedar en llibertat però estan imputats per un delicte de robatori amb violència i intimidació. Sunyer ha de declarar la setmana que ve.

LA DATA

06.05.14
Josep Sunyer
, la víctima, ha de declarar davant del jutjat per explicar l'assalt de què va ser objecte.

“L'emmanillem o no cal?”

L'home que es va presentar al pastor com l'agent dels Mossos d'Esquadra que el va encanonar, el va tirar per terra i va disparar el tret intimidatori actuava, segons el testimoni de la víctima, per ordre de Bruno Ribugent, l'ancià de 85 anys, que assegura que anava a cobrar un deute de 160.000 pessetes del 1993. Quan Sunyer va ser a terra el fals agent, que duia unes manilles, va fer una consulta a Ribugent, a qui anomenava com el seu oncle. “Que et sembla? l'emmanillem també?” L'oncle, com si assumís el paper de policia bo, li va dir que no calia. I quan li van agafar els diners de la cartera també va dir al nebot: “deixa-li alguna cosa per si ha d'anar a comprar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia