Successos

El sospitós d'un crim el 1984, traficant confés als 65 anys

Yahia Sahraoui, que va ser jutjat i absolt per l'assassinat de Josep Corvera, admet al judici que traginava cocaïna

Dos homes es van asseure ahir al banc dels acusats de l'Audiència de Girona acusats de narcotràfic: Albert Guirao Losilla, de 33 anys, i Yahia Sahraoui, de 65 anys. El fiscal demana vuit anys de presó i una multa de 5.400.000 euros per als acusats en relació amb el carregament de 25 quilos de cocaïna, embalada en bosses del Mercadona, que traginaven cap a Lloret el 19 de desembre del 2012 en el cotxe que conduïa Sahraoui, mentre que Guirao anava tot davant fent de llançadora. Guirao es va desentendre del carregament i el seu lletrat, Carles Monguilod, va demanar l'absolució o alternativament una pena de tres anys.

Yahia Sahraoui va admetre els fets que se li imputen davant del tribunal i el seu lletrat, José Ignacio Ramírez, va proposar que se'l condemni a una pena de sis anys i un dia. Sahraoui ja s'havia assegut al banc dels acusats de l'antiga audiència de Girona el 1986 acusat de l'assassinat de l'empresari Josep Corvera, conegut com el Rei de les Pinyes, que va ser abatut a trets el dia 1 d'octubre del 1984 mentre dinava amb un grup d'empresaris de la Selva al restaurant Mas Solà de Santa Coloma de Farners.

Tothom va tenir clar que l'home que es va presentar al menjador reservat on dinaven els empresaris era un sicari a sou i la Guàrdia Civil va considerar que havia reunit prou pistes per encausar Yahia Sahraoui, llavors un home de 36 anys, perquè els testimonis van veure que l'assassí, que va actuar i va sortir tranquil·lament de l'escenari del crim, havia marxat amb un Renault 5 de matrícula francesa que van trobar abandonat per la zona. L'R5 era d'un mafiós marsellès, Yves La Valette, que l'havia deixat a un boxejador de Barcelona, Marc-Vinces Chiron, que alhora l'havia deixat a Sahraoui, que en aquell temps regentava el pub Le Margot a Barcelona. Amb aquesta cadena d'indicis, Sahraoui, que sempre es va declarar innocent i que va assegurar que el dia del crim ell era a Eivissa amb la seva amant, va complir 22 mesos de presó preventiva i va ser jutjat a l'Audiència (el fiscal primer va demanar 30 anys i després 23) i va ser absolt, ja que cap dels onze homes que dinaven amb Corvera no el va reconèixer com el sicari que, amb dues pistoles, una a cada mà, va disparar contra Corvera i el va matar a l'acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia