Successos

El PP de Bunyol denuncia davant la Fiscalia la contractació d'una empresa per a la Tomatina sense licitació pública

El grup denunciant asegura que mourà un volum de negoci proper als 2 milions d'euros

Els regidors del PP a l'Ajuntament de Bunyol (València) han denunciat davant la Fiscalia Anticorrupció la contractació d'una empresa privada per a gestionar la venda d'entrades de la Tomatina “sense cap tipus de contracte administratiu ni control d'intervenció” i asseguren que la concessió va poder generar un volum de negoci pròxim als dos milions d'euros.

A l'escrit, els edils 'populars' posen de manifest que en la Tomatina celebrada en data 28 d'agost del 2013, el Govern local de l'Ajuntament de Bunyol, format per EU, PSOE i IAB, es va encomanar a una empresa privada la gestió de servei l'objecte del qual és la venda d'entrades al referit esdeveniment.

Tot i això, la denúncia assenyala que la contractació va habilitar la mercantil per a oferir una sèrie de servicis de transport i altres prestacions “alienes a la venda de les referides entrades, sent doncs en conseqüència que l'objecte no és l'esdeveniment en si, ni tasques relacionats amb la seua preparació o desenvolupament”.

Per aquesta raó, el PP considera que “l'objecte no és l'esdeveniment en si, ni treballs relacionats amb la seua preparació o desenvolupament, sinó la venda d'entrades que es traduïx materialment en un control d'accés a l'esdeveniment, al qual es lliga un dret de l'empresa contractada d'oferir a tercers una sèrie de prestacions addicionals, alienes en si mateixes a l'accés a l'esdeveniment, lucratives, de diferent naturalesa i contingut, però generades, quant a negoci privat, al control d'accés conferit per l'ajuntament en exclusiva a l'esmentada empresa”.

En definitiva, els denunciants consideren que “no consta acreditada la necessitat d'efectuar la contractació i no existix cap expedient de contractació” i adduïxen que “es va actuar en perjudici dels interessos públics municipals i en benefici i favor d'una determinada empresa”, fet que demanen que s'investiguen per si tingueren caràcter delictiu.

Sobre esta qüestió, el PP de Bunyol ha criticat l'actuació del “tripartit de la població, integrat per EU-PSOE-IAB, davant de la falta de claredat en el procés de privatització de la Tomatina que va tindre lloc l'any 2013 sense cap tipus d'expedient administratiu ni control legal en la cessió de l'explotació de la festa”.

En la mateixa línia, opinen que actuar “al marge de la llei de contractes del sector públic ha sigut una senya d'identitat del tripartit i dels governs de PSOE i IU durant més de 20 anys en temes tan variats com els servicis de recaptació, la neteja viària, publicitat de la ràdio, fraccionament de contractes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.