Successos

Assalten un empresari a la porta del seu pis a Girona, el fereixen i li roben 18.000 euros

Els assaltants eren quatre homes que van fugir en un cotxe amb matrícula de València

Els lladres eren amagats a l'escala esperant la víctima

Quatre homes van assaltar violentament dijous a la nit l'empresari carni Damià Coderch a l'entrada de casa seva, al centre de Girona, i li van robar la cartera amb uns 18.000 euros de la recaptació de les carnisseries que regenta. Coderch va patir ferides al cap que van necessitar punts de sutura.

Eren les nou i vint minuts del vespre i feia pocs minuts que la filla de Coderch havia arribat al domicili de la família, a la travessia del Carril, quan uns forts cops a la porta van sobresaltar la noia, que va pensar que la intentaven esbotzar per entrar a robar. Va córrer a passar el llisquet de ferro per protegir-se i evitar l'entrada dels lladres, sense imaginar que a l'altre costat de la porta, al replà, el seu pare era el que intentava entrar a casa mentre era violentament colpejat per quatre homes, que ella va arribar a veure per l'espiell.

Petjades de sang

Quan van parar els cops i va obrir la porta, va veure una imatge esgarrifosa: el seu pare ensangonat i les parets del passadís i la porta ben tacades de sang. I al terra, les petjades també impregnades en sang que van deixar els lladres, que van sortir corrent escales avall emportant-se la cartera amb la recaptació (amb uns 18.000 euros) que el seu pare duia al damunt. En un primer moment, la filla va pensar que el seu pare havia estat apunyalat, perquè perdia molta sang. Però totes les ferides van ser fetes a cops i coces, i fent-lo colpejar contra la paret. Li van haver de fer punts de sutura, però Damià Coderch ahir va anar a la feina. L'empresari regenta les carnisseries Carns Damià a Aiguaviva –on hi ha els magatzems–, Sarrià de Ter, Platja d'Aro, i la de Mas Xirgu a Girona, d'on venia dijous quan va ser atacat. La víctima i els Mossos tenen clar que els lladres tenien estudiats els moviments de l'empresari. Els atacants l'esperaven a les escales que pugen a la part de l'àtic, i quan Coderch va sortir de l'ascensor al replà del tercer pis i es disposava a entrar a casa, el van agafar pel coll i el van començar a colpejar fins a arrabassar-li la cartera amb la recaptació. Per la descripció que va donar Damià Coderch dels assaltants, morens de pell, podrien ser sud-americans.

LA XIFRA

18.000
euros
de botí es van endur els assaltants després de colpejar l'empresari.

LA DATA

04.09.14
a les 21.20 h
els lladres van sortir de l'amagatall a l'escala i van arreplegar la víctima pel coll.
Les claus

El cotxe amb matrícula de València, fugitiu

tura soler

Els Mossos disposen de les dades que van aportar uns testimonis que van veure quatre homes(se pressuposa que els assaltants de Coderch) que van fugir amb un cotxe gran, de color blanc i amb matrícula de València. Una pista que, acompanyada amb el visionat de les càmeres de seguretat que hi pugui haver en la trajectòria que va seguir el cotxe dels fugitius, podria ser clau per identificar-los. Els Mossos estan intentant aclarir com van entrar els lladres a l'edifici, que disposa de porter automàtic al portal d'accés i on, per tant, només es pot entrar si es té la clau o si algun veí obre la porta. Arran d'aquest assalt, els veïns ja han parlat de posar càmeres de vigilància. Diumenge al matí, els veïns d'un habitatge del primer pis van sorprendre uns lladres que els intentaven entrar obrint la porta amb una targeta o radiografia i que van fugir en sentir que els cridaven des de dins. Un intent de robatori que no es vincula amb l'assalt al carnisser i que, en principi s'atribueix als lladres que darrerament actuen a la ciutat entrant a pisos quan la gent no hi és.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia