Successos

Seguretat

El cas del tiroteig dins el Fiat Punto

Un home va rebre tres trets dins del cotxe i un quart quan fugia i ha sobreviscut

Un Fiat Punto aparcat en un camí de terra arran de la C-253 va ser l'escenari la nit del 28 de setembre del 2012 d'una trobada inicial entre quatre nois, que en principi s'havien de fumar uns porros amistosament abans d'anar a una festa a Vilablareix. Però la fumada de l'amistat va derivar en un tiroteig contra un dels ocupants del cotxe, Ariel Elpidio Valentin Paulino, que tot i rebre quatre trets va sobreviure i ara viu amb alguns dels projectils allotjats al cos.

Segons relata el fiscal en el seu escrit, sense especificar el mòbil de l'acció criminal, un dels ocupants del cotxe, Javier Algenis Vilorio, confabulat amb els altres dos ocupants del Fiat Punto, Miguel Martínez Sánchez i Eladio Antonio Núñez Valdez, va ficar la mà a la butxaca dels pantalons d'Ariel Elpidio Valentin Paulino (que era al seient del darrere) i li va agafar la cartera, on tenia 300 euros i la documentació. Després d'això, Miguel Martínez, que era el conductor i l'únic que anava als seients del davant del cotxe, va baixar i darrere seu també ho van fer Algenis i Núñez. Després, segons el relat del fiscal, Miguel Martínez va ficar mig cos dins del cotxe a través de la finestra i, per culminar el robatori de la cartera i acabar amb la vida d'Ariel Elpidio Valentin, li va engegar tres trets. “Essent plenament conscient que no es podria defensar perquè l'atac va ser inesperat i per les limitacions d'espai, ja que eren dins d'un cotxe de reduïdes dimensions, com és el Fiat Punto”, remarca el fiscal. La víctima va rebre tres impactes al costat dret del coll però va aconseguir sortir del cotxe i plantar a córrer per salvar la vida. Mentre fugia, per l'esquena, va rebre un altre tret que li va tocar l'anca esquerra. Tot i haver rebut quatre trets, la víctima va aconseguir escapar i amagar-se pel bosc fins que va poder trucar al 112 i demanar auxili. La víctima va tardar 120 dies a curar-se i té seqüel·les, ja que ha perdut mobilitat al muscle dret, té maldecaps i un trastorn neuròtic per estrès posttraumàtic.

Dos anys després del tiroteig dins del Fiat Punto, els tres sospitosos ja estan a disposició judicial, després que el mes de maig les autoritats belgues detinguessin a Brusel·les Eladio Núñez Valdez quan intentava viatjar a la República Dominicana. Núñez, defensat pel lletrat Joan Pere Zapata, va ser empresonat pel jutjat 4 de Girona, que va considerar que no tenia arrelament, tot i que ell va intentar justificar-lo dient que tenia dues parelles, un fill i uns cosins a Espanya. Ara el fiscal demana que cadascun dels tres acusats siguin condemnats a una pena de 19 anys de presó: 14 pel delicte d'assassinat en grau de temptativa i 5 pel robatori amb intimidació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia