Successos

Un conductor suïcida i un camioner begut causen risc a l'autopista

El xofer d'un cotxe va agafar l'autopista en sentit contrari i va morir en xocar amb un camió entre el Voló i el Pertús

Dos casos de conducció temerària els darrers dies han alterat seriosament la seguretat a l'autopista en el seu tram més proper a la frontera.

El primer cas es va produir el 16 de desembre. Una patrulla de trànsit dels Mossos va detectar un camió que circulava en sentit nord a l'altura de Garrigàs i que feia ziga-zagues i envaïa contínuament el segon carril de l'AP-7. Els Mossos van fer aturar el camioner a l'àrea de servei que hi ha al quilòmetre 36 de l'AP-7 i tan bon punt el van veure ja van comprovar que mostrava símptomes d'anar torrat. Li van fer la prova de l'alcoholèmia i va donar un resultat de 1,39 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, una taxa que representa més de nou vegades 0,15, que és el límit que tenen fixat els professionals del transport.

En vista d'aquesta elevadíssima taxa d'alcohol, els Mossos van denunciar penalment el xòfer, un romanès de 46 anys veí de La Almunia de Doña Godina (Saragossa), per un delicte contra la seguretat del trànsit.

En sentit contrari

L'altra temeritat, que va tenir un resultat molt més nefast (la mort d'un conductor suïcida), es va produir diumenge a la matinada, quan el vehicle en què circulaven dos homes en sentit nord ja havia entrat en territori francès. En arribar al peatge del Voló, el conductor va decidir girar i agafar l'autopista en sentit contrari i tornar a baixar en direcció cap al Pertús. En el moment que el conductor va decidir fer l'arriscada maniobra, el seu acompanyant va baixar del vehicle. Tal com publica L'Indépendant, el conductor va circular uns tres quilòmetres i mig en sentit contrari, fins que va xocar frontalment amb un camió que circulava correctament. De resultes de l'impacte el conductor va morir i els bombers van haver de rescatar-lo del mig de la ferralla. El company del conductor que va emprendre la carrera suïcida va arribar a peu al lloc on es va produir el fatal accident. Els gendarmes investiguen les causes de l'acció suïcida del xòfer, un veí d'Avairon, a 300 quilòmetres de la Jonquera, i intenten aclarir si estava afectat per l'alcohol o les drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia