Successos

Mor un motorista que feia una ruta pel bosc al Baix Empordà

Carles Corominas no va tornar a casa el vespre de la revetlla, la família va avisar els serveis d'emergències i el van trobar ahir de bon matí estimbat

Els petards cremen contenidors i vegetació

A Blanes es van declarar dos focs forestals i es van incendiar dos contenidors

Un motorista de 60 anys, Carles Corominas Alunes, veí de Girona i metge del CAP de Montilivi, va morir dimarts a la tarda en estimbar-se mentre feia una ruta amb moto enduro pels boscos de l'entorn de Garrigoles, població on la família també té casa. L'accident va ser la incidència amb resultat més tràgic comptabilitzada durant la vigília i el dia de Sant Joan a les comarques gironines, on no van faltar els tradicionals focs provocats per petards i les cremes de contenidors.

La família de Carles Corominas va alertar els serveis d'emergències passades les onze del vespre, quan ja feia un parell d'hores que Corominas hauria d'haver tornat de la ruta per la muntanya, una activitat que feia habitualment. La mateixa nit, els bombers, els Mossos i voluntaris van muntar una recerca guiats pel fill de Coromines, que també practica moto enduro i que sap els camins i corriols que solia seguir el seu pare. Després d'hores de recerca, a les sis del matí, quan els bombers ja tenien a punt l'helicòpter per sobrevolar la zona, van localitzar unes roderes i després van trobar la moto i el motorista, mort, aparentment, després d'haver-se estimbat i d'haver impactat contra un arbre.

Els Mossos van fer l'aixecament del cadàver i la funerària va traslladar el cos a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on és previst que avui se li faci l'autòpsia. Tot apunta a una mort accidental sense intervenció de cap més vehicle que la motocicleta que menava la víctima. Aquest cop, tot i haver passat en un corriol forestal, a diferència d'altres casos, Interior ho ha tipificat com a accident de trànsit.

Les altres incidències que es van produir durant la revetlla i el dia de Sant Joan ja tenen a veure amb el foc i els petards.

A Blanes hi va haver dos incendis forestal, a la mateixa zona, un durant la nit i l'altre durant el dia; sembla que l'origen de tots dos haurien estat els petards. A quarts de quatre de la matinada hi va haver un foc que va cremar 600 metres quadrats de vegetació entre la Plantera Alta i el Racó Blau, una zona molt propera a les cases; el foc es va poder controlar sense perill per a les persones. A la mateixa zona, al migdia, es va tornar a calar foc; es van acabar cremant uns 4.000 metres quadrats i es van haver d'evacuar, com a mesura de precaució, una quinzena de veïns de les tres cases que eren més a prop de les flames.

De matinada es van cremar dos contenidors (els van tirar petards a dins) i l'incendi d'un va ser especialment virulent perquè va agafar una pila de fusta que hi havia al costat i va fer perillar un cotxe que hi havia aparcat a prop. La policia municipal va poder trobar la propietària i salvar el vehicle. Bombers, policia local, protecció civil i ADF van enviar-hi molts efectius, inclosos mitjans aeris, perquè el vent que bufava feia témer que el foc s'escampés, però a quarts de tres el van poder donar per apagat. A Santa Cristina d'Aro, un foc va cremar 2.000 metres quadrats de vegetació a la matinada i ahir a la tarda hi va haver un altre foc en un camp de cultiu a Caldes de Malavella.

A la ciutat de Girona, la revetlla va anar acompanyada de les incidències típiques: cinc contenidors cremats i també afectats pel foc un plàtan de la Devesa i un xiprer del jardí d'infància de la plaça de Catalunya, i les típiques bretolades de les bústies rebentades pels petards.

LES XIFRES

2.000
metres quadrats
de vegetació va cremar un foc a Santa Cristina d'Aro.
4.600
metres quadrats
es van cremar a Blanes entre la nit i el dia per culpa dels petards.
45
detinguts
es van fer durant la nit de Sant Joan a tot Catalunya.

Llibertat per al conductor homicida

Carles Zamora Riembau, el conductor de 37 anys i veí de Palafrugell que dimarts va ser detingut després d'envestir mortalment un ciclista a Gualta i que va donar positiu en la prova de l'alcoholèmia i al test de drogues, va quedar en llibertat ahir després de passar a disposició del jutjat de la Bisbal d'Empordà.

L'accident va passar minuts abans de les onze del matí quan el ciclista, Miquel Puig Janoher, de 80 anys i veí de la Bisbal d'Empordà, pedalava, de manera adequada pel voral, per la C-31 en direcció a Pals i a l'altura del quilòmetre 346,8, a tocar de l'Empordà Golf Club, va ser encalçat per darrere per un camió frigorífic petit. De resultes de l'impacte, el ciclista va morir a l'acte i la bicicleta va quedar ben destrossada.

Carles Zamora, que anava al volant del camió frigorífic de repartiment, va ser sotmès a la prova de l'alcoholèmia i al test de droga i va donar positiu en tots dos casos. Els Mossos el van detenir per un delicte contra la seguretat del trànsit i homicidi per imprudència greu.

La pluja no va aconseguir espatllar la festa

R. Estéban

En algunes comarques, com ara el Ripollès, la Garrotxa i el Pla de l'Estany, va caure una forta pluja a última hora de la tarda de dimarts i això va fer suspendre o variar alguns dels actes previstos. A Sant Joan les Fonts, on la revetlla coincidia amb l'inici de la festa major, van decidir suspendre l'espectacle Dones d'aigua, que havia de començar a dos quarts d'onze de la nit. A aquella hora ja no plovia, però la decisió de cancel·lar-ho es va prendre pel risc que suposava l'ús d'un equip electrònic moll.

A Olot no es va cancel·lar res, però la cerimònia de rebuda de la flama del Canigó, prevista al passeig de la Muralla, es va haver de traslladar al pati de l'Hospici, un espai que està cobert per una lona. A la capital garrotxina també van canviar el lloc de la revetlla popular programada al Firal, que finalment va tenir lloc a la sala polivalent d'El Torín.

Pedregada al coll d'Ares

D'altra banda, la rebuda de la flama del Canigó al coll d'Ares va estar marcada per una forta pedregada, però el relleu simbòlic es va fer igualment. Com que es va preveure la tempesta, havien muntat al mateix coll de muntanya una vela de grans dimensions a l'interior de la qual van fer-se els parlaments commemoratius del cinquantè aniversari de la baixada de la flama. La il·lustradora Pilarín Bayés ho va apadrinar.

A Banyoles, la tempesta es va acabar just a temps per respectar la festa que s'havia organitzat a la plaça Servites. En aquest espai, el grup local Germà Negre va poder presentar al públic banyolí els temes del seu disc Els àngels fan torrades.

A la resta de la demarcació la pluja va afectar poc les revetlles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia