Successos

Mostres de dol per la mort d'una nena a Campelles

La víctima, de tretze anys i veïna de Barcelona, estava de colònies

El director general de Joventut, Toni Reig, va expressar, ahir, el més sentit condol en nom del govern per la mort, divendres, d'una nena que va rebre l'impacte d'un llamp a Campelles, al Ripollès. La víctima, de 13 anys i veïna de Barcelona, formava part d'un grup de colònies, que estava de pas pel municipi on va tenir lloc el sinistre. Reig va voler transmetre suport a la família i amics de la víctima, així com a l'entitat organitzadora de l'activitat, i va fer un reconeixement “per la reacció i la bona actuació dels monitors”. Segons les primeres hipòtesis, la menor es va allunyar un moment del grup per fer les seves necessitats a la vora d'uns pins. A prop, hi ha una tanca electrificada per guardar unes vaques que hauria atret la descàrrega del llamp que, de retruc, va tocar la nena. A la zona van acudir tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i tres ambulàncies del SEM. Els sanitaris, però, no van poder fer res per reanimar-la perquè, quan van arribar, ja estava sense vida. El SEM també va activar un equip de psicòlegs per atendre els companys i els tutors de la víctima.

Tot i que els Bombers no van ser requerits en aquest cas, es dóna la circumstància que divendres a les set de la tarda un testimoni els va alertar que havia caigut un fort llamp a Campelles. Van sobrevolar el terme en helicòpter per descartar que la descàrrega elèctrica hagués pogut ocasionar un incendi, tal com va ocórrer a Bellver de Cerdanya. Aquí, tot indica que l'origen d'un foc que va cremar una zona escarpada i de difícil accés va ser un llamp. Les flames es van desencadenar al costat de la pista forestal que uneix Bellver i Meranges, on van quedar calcinades set hectàrees.

Tempestes intenses

El tràgic accident a Campelles es va originar poc després de les set de la tarda, coincidint amb la intensa tempesta que estava caient a la vall de Ribes. Les pluges es van estendre al Ripollès procedents de la Cerdanya, on en diversos punts es van superar els 20 litres per metre quadrat en menys de mitja hora. Fins a les vuit del vespre, van arribar al terra 148 llamps a Catalunya. El Ripollès, amb 73, i la Cerdanya, amb 21, van ser les comarques més afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia