Successos

L'autor del crim de Colera demana sis anys de presó

L'advocat de la defensa creu que l'acusat va cometre un homicidi

Considera que se li han d'aplicar atenuants de drogoaddicció, obcecació i legítima defensa

L'advocat de Marlon Roberto Castro Pedroza, l'acusat del crim d'un veí de Llançà el 2014, ha remès als jutjats de Figueres el seu escrit de qualificació provisional dels fets. El lletrat, Sergio Noguero, demana sis anys de presó per al seu client per homicidi –la fiscal, en canvi, li atribueix els delictes d'assassinat i incendi forestal–. La defensa creu que s'haurien d'aplicar a favor de Castro els atenuants de drogoaddicció i obcecació, i un eximent incomplet de legítima defensa. Noguero detalla que l'acusat havia mantingut una relació sentimental amb una veïna de Llançà que va acabar el febrer del 2014. La noia el va denunciar, i ell va ser condemnat per lesions i se li va imposar una ordre d'allunyament. Castro va abandonar l'habitatge on vivien i hi va deixar objectes personals, “que ella es negava a tornar-li”. A banda, poc després de la ruptura, la noia va iniciar una relació amb un veí de Llançà, Ángel Ruiz da Roa. “Moguda pel rancor, propiciava que Ruiz es posés la roba de Marlon o usés les seves coses, alimentant una animadversió entre els dos homes que abans no existia”, diu la defensa.

Castro va comentar a una amiga, Dolors Folch Julià, que volia parlar amb Ruiz perquè l'exparella li tornés les pertinences. El 17 de març Folch va requerir a Ruiz anar a un lloc apartat de Colera, que havia indicat Marlon. L'acusat –que havia consumit cocaïna i alcohol– va veure que Ruiz duia roba seva i van discutir. La defensa manté que Ruiz va tirar a terra Marlon, a qui se li va dislocar l'espatlla. “Quan ja donaven per acabat l'incident, Ángel va intentar clavar un ganivet a Marlon. Ell, per defensar-se, l'hi va treure i, ofuscat, l'hi va clavar al coll a Ruiz, fet que li va causar la mort.” Després es va dirigir a un bar de Llançà, regentat per Esther Puig i la seva mare, Carmen del Castillo. Es va dutxar, va comprar gasolina junt amb Puig i van tornar al lloc del crim, on “van cremar el cos per eliminar proves”. La fiscal requereix 25 anys de presó per a Castro, 15 per a Folch, 20 per a Puig i 3 per a Del Castillo; les defenses de les acusades en sol·liciten l'absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia