Successos

Cremen un cotxe robat ple de matrícules i telèfons

Els Mossos estan investigant per localitzar els autors de l'incendi i saber si havien perpetrat algun delicte amb el vehicle

El cotxe, un Mercedes, va ser trobat en un punt conflictiu de Vidreres

Un cotxe Mercedes de classe A, robat, va ser incendiat intencionadament divendres a la nit al carrer Camèlia de Vidreres, a la urbanització Aiguaviva Park. A l'interior del vehicle hi havia més de vint plaques de matrícules corresponents a diferents països, quinze terminals de telèfons amb targetes per ser activades i alguna documentació. Els Mossos s'han encarregat de la investigació per intentar trobar els autors de l'incendi i comprovar si el vehicle va ser utilitzat per perpetrar algun delicte com ara un assalt violent, tràfic de drogues...

Una trucada a través del telèfon d'emergències 112 va alertar a les 23.32 h que hi havia un cotxe cremant al carrer Camèlia, un vial molt llarg que voreja gairebé tota la urbanització Aiguaviva Park, per la part que raneja al bosc. Els bombers hi van enviar dos camions que van poder apagar les flames sense gaires problemes, però la primera inspecció del vehicle va deixar clar que el cas mereixia una investigació policial. Dins del cotxe, mig cremades hi havia moltes matrícules i també terminals de telèfon. L'incendi, només unes hores després dels atemptats de París, va aixecar algun recel sobre la possibilitat que els autors del foc tinguessin algun vincle amb els atacs gihadistes. Però els analistes policials aviat es van decantar cap a la hipòtesi que el material trobat i el modus operandi es correspon amb el de grups de delinqüents que destrueixen les eines dels seus crims per esborrar pistes. No es descarta, però, que els autors es decidissin a destruir el cotxe i el material en comprovar que s'estaven fent controls exhaustius arran dels atacs a l'Estat francès.

Els Mossos estan repassant totes les matrícules que van ser trobades per intentar esbrinar-ne la procedència i si tenen relació amb algun fet delictiu i també es fa l'anàlisi dels terminals telefònics per si poden aportar alguna dada clau per a la investigació. En la compareixença d'ahir, el conseller d'Interior, Jordi Jané, va aventurar que els Mossos ja estaven sobre la pista dels possibles autors de l'incendi d'un Mercedes en una zona que en altres ocasions ja ha estat refugi de malfactors o lloc d'abandonament de vehicles usats en crims.

LES XIFRES

15
terminals
de telèfon hi havia dins del cotxe incendiat a Vidreres
24
plaques
de matrícula com a mínim hi havia dins del Mercedes
23.32 h
és l'hora
en què una trucada al 112 va alertar que hi havia un cotxe incendiat

Escenari de tirotejos i fugides de malfactors

La urbanització Aiguaviva Park connecta directament amb les zones residencials boscoses de Lloret de Mar i en altres ocasions hi han aparegut vehicles abandonats per malfactors que acabaven de perpetrar un delicte. Allà va aparèixer per exemple la moto amb què anaven a cavall els dos pistolers que el setembre del 2012 van ferir a trets davant de casa seva, a la urbanització Els Pinars, Grabriele Biondo i el seu fill, un nen petit. Biondo, que fa uns mesos va ser arrestat en el marc d'un operació internacional contra el tràfic de drogues, també anava armat i va intentar repel·lir l'atac des de dins del cotxe en el qual anava la seva dona embarassada, que va resultar il·lesa. Després d'abandonar la moto, els pistolers van fugir amb un cotxe d'alta gamma que va ser identificat com el d'un home de Blanes que es dedica al negoci dels cotxes vells i també té un llarg historial en el món de la delinqüència, ja que va ser arrestat com un dels autors dels atemptats amb bomba al prostíbul Paradise de la Jonquera. Ja el 2002 va ser protagonista d'un naufragi que es va lligar al narcotràfic per mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia