Successos

Un motorista de Palamós mor en un accident a Cassà

El conductor, de 40 anys, va sortir de la via i va topar amb una senyal de trànsit

Tretze motoristes van perdre la vida durant el 2015 a les carreteres gironines, cinc més que l'any anterior

Un motorista veí de Palamós va morir, dijous, després de patir un accident a Cassà de la Selva. La fatal topada es va produir pels vols de les cinc de la tarda al quilòmetre 21,8 de la carretera C-65. Per raons que els Mossos d'Esquadra estan investigant, el conductor, David López Gómez, de 40 anys, va patir una sortida de via i va topar contra un senyal de trànsit. Testimonis dels fets van trucar immediatament al telèfon d'emergències 112 alertant de l'accident. Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies amb sanitaris del SEM. Però, malauradament, a causa de les greus ferides que va patir en l'accident, el motorista va perdre la vida.

Es tracta del tretzè motorista que perd la vida durant el 2015 a les carreteres gironines, cinc més que durant tot l'any anterior, quan en van morir vuit. El darrer accident mortal d'un conductor de moto va ser el passat 2 de novembre. Es tracta de Juan García Sánchez, veí de Torelló, que va morir ahir en un xoc a la C-17, al tram de la variant de Ripoll. L'accident va passar quan faltaven pocs minuts per a les quatre de la tarda, al quilòmetre 94,5, quan Juan García, que conduïa una moto de 650 cc, circulava cap a Campdevànol i la motocicleta va sortir del carril (plovia i la carretera era molla) i va anar a xocar lateralment amb un cotxe que circulava en sentit Vic.

Si tenim en compte les xifres, el 2015 ha estat un any molt dolent pel que fa als accidents mortals. Les xifres s'han disparat d'una manera molt alarmant. Durant l'any passat es van produir un total de 40 accidents mortals a les carreteres gironines. En aquests xocs, han mort 43 persones, 18 més que durant el 2014, any en què hi va haver 25 accidents mortals. Els experts en trànsit tenen clar que el repunt de la mortalitat té relació directa amb l'augment de la mobilitat de vehicles a les carreteres detectat a mesura que els efectes de la crisi han anat disminuint.

L'N-II suma set víctimes mortals durant el 2015 a les comarques gironines, cinc més que l'any passat, quan hi va haver dues topades mortals. Així doncs, aquesta carretera estatal torna a encapçalar la llista de les vies on s'han produït més topades mortals de tota la demarcació. L'únic accident mortal a l'N-II en un tram desdoblat va tenir lloc l'1 de maig passat, quan una motorista que anava d'acompanyant va morir en una sortida de via a Caldes de Malavella. A l'N-II la segueix de ben a prop la
C-31, on durant el 2015 es van produir sis accidents mortals amb un resultat de set persones que hi han perdut la vida.

LES XIFRES

43
persones
van morir en un total de 40 accidents de circulació. Catorze de les víctimes van morir entre l'N-II i la C-31.
13
motoristes
van perdre la vida en tretze accidents de trànsit ocorreguts el 2015 a les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia