Successos

Denuncien la mort per verí de gats i gossos a Banyoles

Els animals haurien menjat carn picada a la zona del Pla de l'Ametller

Els Mossos ja han rebut una denúncia

Nou cas d'enverinament de gats i gossos a les comarques gironines. Aquest cop ha succeït a la zona del Pla de l'Ametller de Banyoles. El grup anomenat Can Pinsu ha denunciat els fets mitjançant la xarxa social Facebook. Segons assenyalen, fins ara tres gossos i un gat ja haurien mort a causa de menjar carn picada amb verí en aquest espai i a la zona dels carrers de la Formiga i Pare Botinyà. Fonts del grup expliquen que desconeixen el verí que s'està utilitzant, que és fulminant i possiblement prohibit a l'Estat, i que podria trobar-se en unes boles petites o barrejat amb trossos de carn picada.

De moment, els Mossos d'Esquadra ja han rebut una denúncia per aquests fets. Segons han explicat, el propietari d'un gos – un caniche– estava passejant-lo pel carrer Pare Botinyà, prop de la zona del Pla de l'Ametller, quan el va perdre de vista durant uns segons. Al cap d'un moment, quan va anar a buscar-lo, va trobar-se la seva mascota tossint, vomitant i tremolant. Ràpidament va portar-la a la clínica veterinària, que va confirmar que el gos havia estat enverinat. Finalment, l'animaló va morir.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va explicar ahir que la policia local de Banyoles està al cas dels fets i ja han pres algunes mesures per intentar aturar la situació. Els agents van conèixer aquests fets ahir a la tarda i tot indicaria que els Mossos d'Esquadra han obert una investigació.

De moment, agents de la policia local de Banyoles han penjat cartells al Pla de l'Ametller alertant els propietaris d'animals que no passegin per aquesta zona i una patrulla vigila l'espai i va informant tothom que s'hi acosta. Al mateix temps, ahir al matí també es va netejar la zona. “Segons m'han comentat, el verí que s'ha utilitzat estaria prohibit aquí i per tant cal investigar com s'ha comprat i qui ho ha fet”, explica el batlle. “De moment només tenim constància d'uns quatre o cinc casos i esperem que no vagi a més com també que la persona que ho ha fet s'adoni que és una bestiesa”, destaca.

Ara fa pocs mesos, a l'octubre, una protectora d'animals també va denunciar que s'havien localitzat diversos gats enverinats a Castellfollit de la Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia