Successos

Tot a punt per a la festa de Sant Antoni de Sant Vicenç

Uns seixanta animals de muntura i una quarantena de carruatges participen en la celebració de diumenge, que aquesta edició oferirà l'actuació de les Majorettes de Montpeller

Sant Vicenç de Castellet ja ho té tot a punt per oferir, diumenge, una nova edició de la festa de Sant Antoni Abat i els seus tradicionals Tres Tombs, que ja han celebrat el centenari. “Es tracta d'una de les festes tradicionals que atreu més gent del poble i forans a passejar pel nostre nucli, per tal de poder veure la multitud de cavalls, carruatges [més de deu de la mateixa entitat], carros antics...”, expliquen des de l'organització, i també destaquen l'ambientació musical de la diada. “Sempre potenciem molt que hi hagi música, aquest any dues bandes, a més de la participació de les Majorettes de Montpeller, de França, un grup de gran renom que ja va venir a la nostra vila l'any 1981”, acaben remarcant. En total, diumenge es podran veure uns seixanta animals de muntura i una quarantena de carruatges, dels quals l'entitat organitzadora en mostra vuit: un carro d'escalada amb els tortells, un de carregat de feixos d'olivera, un altre de palla, un carro de trabuc carregat de pa, un antic carro dels bombers de la localitat, una diligència, un carro de Sant Antoni i una tartana de Cal Moll.

La festa comença ben d'hora, a les vuit del matí, amb la despertada de coets i petards, i per als que encara no estan desperts, una banda de percussió a càrrec dels grups musicals assistents a la festa passeja pel poble. Més tard, cap a les nou del matí, tots els participants en la cavalcada, carros i carruatges es concentren a l'esplanada de la Renfe. Després d'esmorzar, es dóna pas a la tradicional cercavila cap a l'església, on es fa la repicada de campanes i la benedicció de cavalls, cavalleries participants i tota classe d'animals. A continuació, arriba una gran cercavila i els Tres Tombs pel centre de la vila acompanyats aquest any per les Majorettes de Montpeller, la banda i tambors del triangle de Sants i la Banda de Sant Feliu de Llobregat –es pot aprofitar l'ocasió per comprar el tradicional tortell de Sant Antoni, que s'ofereix en diverses parades al llarg del recorregut–. Finalment, a la plaça Clavé hi haurà una actuació de les Majorettes de Montpeller. La programació es reprèn a les sis de la tarda, a la sala Cal Soler, amb un gran ball de Sant Antoni amb el conjunt femení Rimel. Els actes es completaran el diumenge següent, 20 de març, amb la VII Trobada d'Acordionistes de Sant Vicenç de Castellet a la sala de Cal Soler, que reuneix músics d'arreu.

Dades d'interès

Data: 13 de març.

Lloc: Nucli urbà de Sant Vicenç de Castellet. Actes de 8 h a 18 h. A les 11.45 h, benedicció i a les 12.00 h, cercavila i Tres Tombs.

Organitza: Associació Cultural de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellets.

Una festa amb més de cent anys d'història

J.P.

El Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet, que també es dedica a la recuperació, restauració i manteniment de tot el material antic que envolta el món dels traginers a la localitat, va organitzar la primera festa de Sant Antoni Abat l'any 1914. Hi va haver uns anys, a finals dels vuitanta i principis dels noranta, que no es va poder celebrar, però a partir del 1995, amb la nova junta, es va recuperar la festa. Des de llavors s'ha consolidat com una de les festes més importants de Sant Vicenç i de tota la comarca. El gremi és membre fundador de la Federació dels Tres Tombs
de Catalunya, que treballa per mantenir una de les tradicions més catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia