Successos

presons

incendi

Un intern de Mas d'Enric provoca un foc a la presó

Cinc presos, entre ells el que va causar l'incendi, van haver de ser ingressats per inhalació de fum

Justícia ho desvincula de cap protesta al centre

Incident durant la matinada d'ahir al centre penitenciari de Mas d'Enric al Catllar, que tot just va entrar en funcionament el mes de novembre passat. Un intern del mòdul residencial número 2 va provocar, a les tres de la matinada, un incendi a la seva cel·la cremant el matalàs amb un encenedor. El fum que es va generar a conseqüència del foc va provocar la intoxicació de cinc interns –inclòs el que havia causat l'incendi–, que van ser ingressats a l'hospital Santa Tecla de Tarragona, tot i que durant el dia d'ahir van rebre tots l'alta. Un funcionari, a més, va fracturar-se una mà i va rebre contusions en intentar reduir l'intern que va iniciar el foc. Els noranta interns del mòdul van haver de ser evacuats pels funcionaris al pati.

El director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, va vincular els fets a un “brot d'agressivitat” de l'intern. Així, des de Justícia es va desvincular l'incident de cap protesta o intent de motí, i es va defensar que el sistema de seguretat havia funcionat de manera “excel·lent” i havia evitat que les flames s'estenguessin.

LA FRASE

Fem una valoració extraordinàriament positiva de com ha funcionat el sistema de seguretat
Amand Calderó
Director General de Serveis Penitenciaris

La UGT reitera la mala planificació

La secció de centres penitenciaris de la UGT va subratllar que l'incident havia evidenciat la mala planificació que ja van denunciar quan es va obrir Mas d'Enric, així com les deficiències en material i infraestructura. Segons el sindicat, l'intern que va causar l'incendi va intentar fugir dels funcionaris i va arribar fins a la zona poliesportiva, a més de provocar trencadissa de vidres en diversos punts. “No té sentit que no siguin uns vidres reforçats, per exemple”, va detallar Rafa Puertas, delegat de la UGT. El sindicat insisteix que el personal de la presó és massa ajustat, fet que obliga alguns funcionaris a encadenar torns de treball. “Es van prioritzar altres motius abans del confort de treballadors i interns”, va dir Puertas, que va recordar que hi havia hagut una queixa per la mala qualitat del menjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia