Successos

Judicial

abusos a menors

Denuncien un pastor evangèlic per abusos a menors, a Torroella

Els abusos s'haurien perpetrat quan Lincreifer Ramírez era el cap de l'Església Pentecostal Unida de Torroella de Montgrí

Tres noies que ara tenen 25, 16 i 15 anys van denunciar dilluns a la comissaria dels Mossos de la Bisbal d'Empordà que quan elles tenien 16, 13 i 10 anys van ser víctimes d'abusos sexuals comesos per Lincreifer Ramírez Vergel quan era pastor de l'Església Pentecostal Unida a Europa (IPUE) a Torroella de Montgrí. Segons avançava ahir El Periódico, els abusos s'haurien perpetrat tant a casa del jove predicador com dins del local de culte que els evangelistes tenen a Torroella de Montgrí, situat ara al polígon industrial.

Segons les denunciants, que van anar a comissaria acompanyades de l'advocada de l'Església Pentecostal, el pastor aprofitava l'autoritat que li donava el càrrec per convèncer les noies perquè es quedessin soles amb ell després dels actes religiosos per cometre els abusos i després comminar-les a callar. Lincreifer Ramírez, que va ser pastor de l'Església Evangèlica de Torroella durant deu anys, va ser traslladat a Guadalajara el 2015 i ara ja ha estat destituït per la direcció de la congregació a l'Estat espanyol. Va ser després que Lincreifer Ramírez abandonés Torroella quan les noies van començar a parlar de les conductes inadequades de l'antic pastor. Una de les noies es va decidir a explicar a la psicòloga del seu col·legi que la culpa dels seus mals resultats en els estudis era la càrrega emocional que arrossegava per culpa dels abusos. La psicòloga va parlar amb la família, que es va encarregar de posar els fets en coneixement de l'actual pastor, John Jairo Cabrera, que va portar el cas a la direcció de l'església. El pastor de l'Església Pentecostal de Vic també va rebre la confidència d'una noia que assegurava que havia estat víctima d'abusos de Lincreifer Ramírez quan era a Torroella. L'Església ho va investigar i va trobar tres casos però sospiten que n'hi ha més.

LA XIFRA

3
noies
han denunciat que el pastor Lincreifer Ramírez va abusar d'elles quan eren menors d'edat.

Abusos en un cotxe en marxa

Lincreifer Ramírez no és l'únic membre de l'Església Evangèlica de Torroella encausat per abusos. Segons revela també El Periódico, el seu ajudant i home de confiança, un home anomenat Alirio, durant els anys que ell va dirigir l'església de Torroella, ja va ser detingut el 2013 per abusos repetits a un noi quan aquest tenia 13, 14 i 16 anys. La primera vegada, segons denuncia la víctima, que ara té 22 anys, va ser en el decurs de les activitats d'un campament que van fer a Conca. La segona vegada va ser el 2007 al domicili d'Alirio i la tercera vegada va ser en presència de Lincreifer Ramírez. Segons el jove, Alirio va cometre els abusos quan tots dos viatjaven al seient del darrere del cotxe que conduïa Ramírez, mentre anaven de viatge a Holanda. Per aquest cas, Alirio va ser detingut i Lincreifer Ramírez va ser citat a declarar com a testimoni. Va defensar el seu ajudant i va contradir la versió dels fets que havia donat el noi denunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia