Successos

Medi ambient

Recta final en l'extinció de l'incendi de Cruïlles

L'intens treball dels Bombers, sumat a la pluja que va caure ahir a partir de la una de la matinada, van encarrilar favorablement les tasques d'extinció de l'incendi que es va originar dijous a la tarda a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. Sis dotacions terrestres van estar remullant tota la nit la superfície cremada, on van insistir en els punts calents per evitar revifalles. Durant aquests treballs no es va produir cap incidència. Es temia sobretot que la tramuntana que es va girar abans-d'ahir al vespre fes avançar les flames cap a la zona de les Gavarres. Aquesta circumstància, sortosament, es va poder evitar, després que dijous a dos quarts de vuit de la tarda s'aconseguís que el foc deixés de guanyar terreny. Els Bombers el van donar per controlat ahir, a un quart de deu del matí. Les flames han malmès 53,63 hectàrees, de les quals 47,53 són de conreus. Els agents rurals van estar recollint ahir indicis al punt on es va iniciar el foc, que va començar al voral d'una carretera. Es creu que va ser provocat per una negligència. Aquesta hipòtesi és la sospita principal, ja que tot indica que algú va llençar una burilla d'un cigar que va quedar mal apagada.

Les flames es van desencadenar al marge de la carretera GI-664, que enllaça Cruïlles i Sant Sadurní de l'Heura. L'alcalde, Salvi Casas, va expressar el seu agraïment a totes les persones que van participar en l'extinció. “A més dels efectius d'emergències, hi va haver molta col·laboració de veïns del poble i dels entorns, i diversos pagesos van llaurar els camps per fer franges que servissin de tallafocs. Corçà també ens va donar molt de suport i va ser on es va establir el centre de comandament avançat.” Casas, a més, va aprofitar per recordar la importància que els propietaris o els llogaters de cases tinguin nets els voltants dels habitatges. “Les flames no van arribar a una masia que tenia les franges de protecció ben fetes. En canvi, en una altra on no hi havia el perímetre de separació entre l'habitatge i la vegetació, el foc va arribar a les parets, va afectar alguna finestra i va cremar un cotxe.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia