Successos

successos

Un home mor ennuegat en un restaurant de Cantallops

Li van fer la maniobra de Heimlich, però no va acabar d'expulsar el tros de carn que l'ofegava

Un home francès de 70 anys va morir després d'ennuegar-se tot menjant un entrecot en un restaurant de Cantallops.

Els fets van passar el dia 15 i, tot i que altres comensals amb coneixements mèdics que eren al restaurant van practicar la maniobra de Heimlich a l'home ennuegat i van aconseguir fer-li expulsar part de la carn que li obstruïa les vies respiratòries, no va ser possible salvar-li la vida. La víctima no va poder acabar d'expulsar el tros de carn que s'havia empassat malament.

Les morts per ennuegament són força habituals. Davant d'un ennuegament cal practicar l'anomenada maniobra de Heimlich. Es tracta de fer una compressió abdominal a la persona ennuegada per aconseguir fer expulsar el tros d'aliment o objecte que obstrueix les vies respiratòries. En cas de practicar-la a una altra persona, se l'ha d'abraçar des de l'esquena i posar un puny a l'abdomen i agafar-lo amb l'altra mà i, després, fer pressió fortament cap al centre de l'estómac.

En el cas que la persona que s'ennuega estigui sola, es pot fer la maniobra, però servint-se d'una cadira pressionant per sota de les costelles amb l'ajuda del respatller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia