Embarguen el sou i el pis als pares dels dos condemnats pel crim de Maores

Han d'indemnitzar la família de la víctima amb 525.000 euros, tot i que la sentència no és ferma

Els pares de Sergio i Luis –així com les empreses on treballen– van rebre la setmana passada amb sorpresa la resolució d'embargament del seu sou i del pis on viuen, dictada pel jutjat de menors número 3 de Barcelona per tal que comencin a pagar cada un els 250.000 euros d'indemnització que el jutge els obliga a pagar als pares de Maores, morta a cops i degollada en un descampat de Ripollet, l'1 de novembre del 2008.

Carme Gómez, l'advocada de Luis –condemnat a quatre anys i nou mesos d'internament per no haver evitat el crim– afirma que la interlocutòria del jutge en què es dicta l'execució provisional de l'embargament del sou del pare del seu client és correcta, tot i que no és habitual perquè la sentència no és ferma. També va afegir que en aquesta resolució «hi ha errors» tot i que no s'hi pot recórrer per sol·licitar-ne la nul·litat. Segons Gómez, el jutge no ha esglaonat l'embargament, com és habitual, i estableix que del sou del pare de Luis –amb qui el noi no convivia perquè està separat de la mare– se'n retinguin tots els diners fins a deixar la nòmina en el salari mínim interprofessional (624 euros). L'advocada afegeix que a la mare de Luis, que cobra el subsidi de l'atur, també se li ha embargat aquest ingrés quan la llei d'enjudiciament civil no ho permet. Al pare de Luis, a més, se li ha embargat el pis on viu, amb què no es pot assumir tota la indemnització que se li reclama perquè hi té una hipoteca. En el cas dels pares de Sergio, autor confés del crim de Maores, només s'ha embargat el sou del seu pare perquè la mare no treballa.

L'advocada assegura que la llei del menor ha de ser estricta amb el noi que comet un delicte tan greu com un crim, però afegeix que és «una norma sagnant» per als pares amb fills condemnats. «El fracàs educatiu d'un menor no és només responsabilitat dels seus pares, la societat civil no està exempta de la seva actuació», manifesta Gómez.

El 22 d'octubre passat l'Audiència de Barcelona va portar a terme una vista sobre el recurs presentat pels advocats dels dos menors contra la pena d'internament a què els va condemnar el jutjat de menors. Sergio i Luis estan en llibertat vigilada des del 27 de juliol passat en haver-se esgotat els nou mesos d'internament cautelar que permet la llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.