Successos

Afluixa el temporal de pluja i nevades

La mala mar fa tallar l'accés al tram central del passeig marítim de Lloret

La neu arriba a cotes altes de la Selva

L'entrada d'una pertorbació procedent de l'Atlàntic, que dissabte va portar neu i pluja, va perdre força ahir. Malgrat que la borrasca va afluixar i es va anar allunyant de Catalunya, encara es van registrar nevades destacables, sobretot en cotes superiors als 700 i als 800 metres. A la demarcació de Girona, aquest diumenge les volves van tornar a fer acte de presència al Ripollès, a l'Alta Garrotxa, a la Cerdanya, així com a la Selva. D'entre el llistat de poblacions en què es va viure l'estampa blanca hi ha Ripoll, Gombrèn, Molló i Planoles, on a quarts de vuit del matí hi havia un gruix de neu d'uns cinc centímetres. També se'n van acumular entre 15 i 18 en cotes altes de la Selva, com ara en punts situats a 1.300 metres sobre el nivell del mar. I, tal com s'esperava i es desitjava a les estacions d'esquí, des d'ahir a la matinada encara va augmentar més la quantitat de neu nova que van rebre i que els permetrà garantir la temporada fins a Setmana Santa. Va ser el cas, entre d'altres, de les instal·lacions de Vallter 2000, a Setcases, on hi havia gruixos de 30 centímetres; i les estacions meteorològiques indicaven que s'havien apilat uns 45 cm a Núria (1.971 m) i 16 a Ulldeter (2.410 m).

Protecció Civil va mantenir l'alerta del pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat). En l'aspecte viari, a les comarques gironines hi va haver tres carreteres on era obligatori l'ús de cadenes: a la GIV-4016, a
Toses; a la GIV-5264, de Camprodon a Setcases (i amb l'accés a Vallter 2000 tancat des d'aquesta via) i a la C-38, de Camprodon a coll d'Ares. A banda, la nit de dissabte a diumenge els Bombers no van haver d'atendre cap servei pel temporal a la demarcació de Girona. No va ser fins a tres quarts de vuit del matí que els efectius van ser requerits per la retirada d'un arbre que va caure a sobre d'uns cables a la GI-551, a Santa Coloma de Farners. Hi havia, així mateix, presència de neu i gel a l'N-260, a Planoles, on era prohibit el pas de vehicles de més de 3.500 kg.

També va anar minvant l'episodi més sever de pluges. Les precipitacions van començar de matinada per l'est, i van avançar progressivament del litoral cap a l'interior. Es van comptabilitzar 23 litres per m² a Portbou, 12 tant a Espolla com a Cassà de la Selva, 8 a Girona i 16 a Núria; i en diverses zones de la Costa Brava va ser notable la mala mar, amb onades de 2,5 metres, com ara a l'Empordà. La seva força també es va deixar notar a Lloret de Mar, on l'aigua es va menjar bona part de la sorra i, per prevenció, la Policia Local va restringir l'accés de vianants al tram central del passeig marítim.

LA XIFRA

23
litres d'aigua per metre quadrat
van caure a Portbou, 16 a Núria i 12 tant a Espolla com a Cassà de la Selva.

LA DATA

29.02.16
La previsió meteorològica
d'avui es caracteritzarà per la forta tramuntana, sobretot al litoral, i el temporal marítim.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia