Administracions

Possibles irregularitats en obres de Banyoles

ERC alerta que algunes facturacions no encaixen amb la feina entregada

Algunes obres públiques pagades els darrers anys per l’ Ajuntament de Banyoles contenen irregularitats comptables, afirma el principal grup de l’oposició municipal, ERC. Segons van explicar ahir, hi ha facturacions de les empreses adjudicatàries que no corresponen amb la feina realitzada. D’exemple van posar la reforma del carrer de Sant Esteve, on han col·locat deu embornals però n’han facturat 46; o el cas del carrer de les Rotes, on –segons les condicions de l’adjudicació– hi anaven 22 punts de llum i només n’hi han posat la meitat; o els bancs pressupostats a la reforma del barri del Barral, que havien de ser-ne quatre per cada carrer i han acabat sent “un i mig“ en total.

Legalment hi pot haver un desviament de fins al 10 % –en concepte d’imprevistos– entre la xifra de l’adjudicació i la factura final, però ERC considera que probablement en algunes obres aquest percentatge s’ha superat, si hi comptem el que s’ha deixat d’instal·lar.

ERC ha exposat aquests i altres casos a l’equip de govern (JxCat) perquè aclareixin què ha passat, va indicar ahir el regidor Jaume Butinyà, però no n’han obtingut resposta. “No notem compromís per esclarir-ho, sembla que no s’ho prenguin prou seriosament i això ens preocupa”, va assegurar. Per ara, els republicans hi veuen el que probablement siguin simplement errors i confien que tindran una explicació. “Tots ens podem equivocar”, va dir el seu portaveu, però alhora va assenyalar el temor que no es tracti de fets aïllats.

En saber el que havia exposat ERC, el regidor de Convivència i Progrés va reclamar l’obertura d’una investigació independent que abraci tots els projectes urbanístics executats per l’Ajuntament i que es convoqui un ple extraordinari en què l’equip de govern doni explicacions.

“Qüestió dels tècnics”

L’alcalde, Miquel Noguer, va assegurar ahir que ja s’havia acordat amb ERC estudiar els casos, però que els republicans no els havien lliurat la documentació necessària. “El primer interessat a aclarir-ho soc jo”, va manifestar Noguer, en opinió del qual els errors que hi puguin haver s’haurien d’atribuir als tècnics que van fer les certificacions i no pas als polítics. En qualsevol cas, s’encarregarà una investigació a tècnics de la Diputació, va anunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia