Administracions

Acord entre Llagostera i Aqualia per l’accés a l’aigua

L’Ajuntament i l’empresa creen un fons social per garantir-ne l’ús a tots els veïns que no poden fer-se càrrec del pagament de la factura

Pretén evitar el tall del subministrament als vulnerables

L’Ajuntament de Llagostera i Aqualia, l’empresa gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, han signat un conveni per crear un fons social per garantir l’accés a l’aigua potable i al clavegueram a tots els ciutadans que no poden fer-se càrrec del pagament de la factura de l’aigua. Aquesta mesura pretén donar cobertura econòmica i evitar el tall de subministrament d’aigua potable a les persones que estan en una greu situació econòmica.

L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor de Sobiranies, Enric Ramionet, van explicar que “és coneguda la incapacitat que tenen algunes persones o famílies del municipi per poder pagar els subministraments bàsics com ara l’aigua”. Van assenyalar que “malauradament aquesta situació s’ha incrementat en els últims anys com a conseqüència directa del desfavorable context econòmic”. Tant l’alcalde llagosterenc, Toni Navarro, com el regidor de Sobiranies, Enric Ramionet, van destacar que la signatura d’aquest conveni és una mostra “de com ajuntament i empresa poden anar plegats per lluitar contra la pobresa energètica i pal·liar aquestes situacions tan difícils per a moltes famílies”.

La dotació anual d’aquest fons serà de 2.000 euros i anirà a càrrec d’Aqualia a fons perdut, sense que aquest import afecti el balanç de la concessió ni els ciutadans. En aquest sentit, el delegat de Barcelona i Girona, d’Aqualia, Manel Gómez, va destacar el compromís social: “Més enllà de gestionar el Servei Municipal d’Aigua amb totes les garanties de qualitat i oferint les millors respostes tècniques per a la sostenibilitat econòmica i mediambiental, el nostre paper com a empresa especialitzada en la gestió de l’aigua també és garantir la sostenibilitat social i aconseguir que cap ciutadà quedi privat del servei domèstic d’aigua per raons econòmiques.”

Protocol

Aquest fons beneficiarà de manera puntual les famílies i els veïns de Llagostera que no puguin fer front al pagament de la factura de l’aigua. Per a la seva aplicació i gestió, s’elaborarà un protocol per gestionar els diferents casos possibles, que serà validat per totes les parts involucrades en aquest procés: l’Ajuntament, com a titular del Servei Municipal d’Aigües, i Aqualia, com a entitat responsable de la gestió del servei.

LA FRASE

Com a empresa especialitzada en la gestió de l’aigua també cal garantir la sostenibilitat social
Manel Goméz
delegat de barcelona i girona d’aqualia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un total de 24 persones s’acullen a la llei de l’eutanàsia a Catalunya en els darrers sis mesos

Barcelona

Infermeres de primària reclamen més programes de cribratge per detectar els diagnòstics perdut durant la pandèmia

BARCELONA

Catalunya acapara el 22,5% dels desnonaments de tot l’Estat en el tercer trimestre

BARCELONA

Més ingressats i crítics per Covid-19

barcelona

Augmenten els grups escolars confinats

BARCELONA

Una dieta rica en prebiòtics i probiòtics pot ajudar a reduir l’addicció a l’alcohol

barcelona

Acompanyar el dol invisible de la pèrdua perinatal

Barcelona

Protocol per abordar la violència masclista i LGTBI-fòbica

FIGUERES

La reforma de l’entrada a Roses vol potenciar el passeig de vianants

ROSES