Administracions

Declaren il·legal la fitxa dels llocs de treball de la Guàrdia Urbana de Figueres

Els serveis jurídics no avalaran aquest document consensuat a la taula de negociació

El govern, que tem mobilitzacions dels sindicats,“demana calma”

Els serveis jurídics de l’Ajuntament de Figueres adverteixen que la fitxa descriptiva dels llocs de treball de la Guàrdia Urbana és il·legal. Aquest document s’havia d’aprovar en el ple ordinari de la setmana vinent, però serà retirat. En una concisa nota feta pública per l’equip de govern, s’assenyala que els serveis jurídics de l’Ajuntament de Figueres adverteixen que informaran desfavorablement sobre aquests acords “perquè són il·legals”, es destaca.

Per això, i segons el comunicat, el govern planteja renegociar novament aquesta fitxa descriptiva a la mesa general de negociació fins a aconseguir un nou acord que s’ajusti a la legalitat i no impliqui un informe desfavorable dels serveis jurídics i del departament de recursos humans.

Davant la possibilitat que aquest fet provoqui mobilitzacions per part dels sindicats, el govern fa una “crida a la calma” i convida els agents socials i sindicats a “arribar a un acord que s’ajusti a la legalitat vigent per superar aquesta situació”, ja que com a institució pública “no podem incomplir aquesta normativa vigent”. La fitxa descriptiva d’un lloc de treball a l’administració defineix característiques, categoria i retribució, entre altres paràmetres.

Critiques al govern

Les crítiques de part de l’oposició no s’han fet esperar. El regidor no adscrit Carles Arbolí creu que aquesta situació, que pot fer malbé la imatge de la Guàrdia Urbana, obeeix a “una gestió ineficaç i erràtica” del govern d’ERC, el PSC i Canviem Figueres. “Pensem que és del tot inexplicable pactar un tema i, fins i tot, voler portar-lo al ple sense abans disposar de l’aval dels serveis jurídics municipals”, assenyala. Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, Héctor Amelló, afirma que no es pot donar suport a temes que no són legals. Amelló remarca que la relació dels llocs de treball és un tema que ve de lluny i que cap govern l’ha volgut abordar amb rigor: “El que va fer en el seu moment el vicealcalde [Pere Casellas, del PSC] va ser mentir a la plantilla; és més, el 2019, quan era a l’oposició, va prometre un seguit de coses que ara no pot fer.” I hi afegeix: “Els dono la benvinguda a la realitat política, que és que quan hi ha uns informes negatius hi ha coses que no es poden fer.” Jordi Masquef, de Junts per Figueres, va exposar que no es podia pronunciar fins a haver-ne parlat amb el seu grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona