Administracions

Nova línia d’ajuts de la Diputació per a eines digitals als municipis petits

Centra les subvencions als consistoris de menys de vint mil habitants sense àrees de noves tecnologies

L’import total és de prop de 3 milions d’euros

La Diputació de Girona impulsarà una nova línia de subvencions per tal que els ajuntaments de menys de 20.000 habitants de la demarcació disposin d’eines, recursos i infraestructura digitals per poder treballar en xarxa. El ple va aprovar inicialment les bases d’aquests ajuts, que tenen una dotació econòmica total de 2,8 milions d’euros. L’objectiu és afavorir la transformació digital i la modernització dels ens locals de les comarques gironines, així com millorar el servei que ofereixin a la ciutadania. La Diputació de Girona ha volgut focalitzar els ajuts en els municipis més petits, que no tenen àrees de noves tecnologies ni personal específic.

El projecte té dues vessants. Per una banda, dotar de maquinària i programari els diferents ajuntaments per treballar en un entorn en xarxa o bé per teletreballar. Per als ajuntaments de municipis de menys de 5.000 habitants (187 a la demarcació), hi ha una dotació específica de 2,5 milions. Serviran per finançar portàtils –en funció del percentatge dels llocs de treball administratiu– i llicències de dret d’ús d’un any de durada que permetin dur a terme treball en xarxa, formació per als responsables del suport informàtic i els seus usuaris, i la instal·lació de la infraestructura.

Als ajuntaments que tenen entre 5.000 i 20.000 habitants (26 municipis), se’ls equiparà amb una sala per fer-hi reunions en línia o teletreball, amb onze portàtils cada una, una pantalla i un projector. En total, hi ha destinats 343.731 euros. Aquestes aportacions arriben procedents d’una convocatòria dels fons europeus Next Generation.

LA FRASE

El gruix dels ajuntaments tenen problemes per tenir al dia el programari i les eines TIC
Albert Piñeira
VICEPRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

LA XIFRA

2,8
milions d’euros
és la dotació total de la línia d’ajuts destinats als municipis petits

Els mapes estratègics de soroll

El ple va donar llum verd a la memòria resum dels mapes estratègics de soroll de la xarxa viària de la Diputació. La legislació europea estableix que els titulars d’infraestructures viàries on el trànsit sigui superior als tres milions de vehicles l’any –o, el que és el mateix, 8.219 vehicles al dia– han d’elaborar i aprovar els mapes estratègics de sorolls. Per complir aquesta normativa, la Diputació ha elaborat aquests mapes estratègics de soroll a les vies de la seva titularitat que suporten aquest trànsit. Són quatre carreteres, amb trams que, agrupats, sumen 3,4 quilòmetres dels 793 de què consta la xarxa de la Diputació. Es tracta de 2,2 quilòmetres de la GIV-6621, entre l’enllaç de la C-31 a Sant Pol. Els 560 metres de la GIV-5332, al tram que va des de la connexió amb el polígon industrial de Montfullà fins a la rotonda de l’Espai Gironès. Els 400 metres de la GI-8566, d’accés a Castelló d’Empúries. I els 250 metres de la GIV-6211, des de Figueres fins a l’encreuament del polígon del Far d’Empordà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Teisa posarà en servei quatre autocars elèctrics a Girona ciutat

La Vall d’en Bas

Un 10% dels alumnes viuen violència masclista a casa

BARCELONA

La mobilització pels serveis públics no baixa d’intensitat

barcelona

Les multes contra els patinets al transport s’activaran dimecres

barcelona

Macrobatuda policial a la sala Waka del Vallès

sabadell

Falta de medicines a la UE

Brussel·les

Santa Cristina mira al riu

santa cristina d’aro

Declaren la barraca gran de la platja de Portbou bé cultural d’interès local

FIGUERES

Donen a Tossa obres de Benet, Kars i Grau Sala

tossa de mar