Administracions

Acord a Figueres amb la Guàrdia Urbana pels llocs de treball

Les noves condicions de treball aprovades aquesta tarda pel ple posen fi a mesos de mobilitzacions de la plantilla

La polèmica es va iniciar quan els serveis jurídics van considerar il·legal la fixa descriptiva dels llocs de treball del cos policial

L’Ajuntament de Figueres ha aprovat aquesta tarda en el ple per majoria modificar les condicions de treball del personal funcionari i del personal laboral de la Guàrdia Urbana. Aquest acord posa fi a mesos de mobilitzacions d’aquest col·lectiu, després que els serveis jurídics municipals el juny passat consideressin il·legals la fitxa dels llocs de treball dels agents; aquesta s’havia consensuat prèviament a la taula de negociació.

L’acord, entre altres disposicions, preveu gratificacions per serveis extraordinaris; ara bé els limita al mínim i només els deixar per situacions excepcionals i justificades. Pel que fa a les hores extraordinàries es liquidaran en forma de gratificació de comú acord amb el treballador. Els serveis extraordinaris o treballs efectuats fora de la jornada habitual, prèviament autoritzats, quedaran reflectits en un banc d’hores que es compensaran, en un màxim de dotze mesos

Les hores extraordinàries es gratificaran d’acord amb un preu hora en funció del grup de titulació, tenint en compte que per fraccions de temps inferiors a una hora, s’haurà de procedir a una acumulació fins a arribar a unitat, considerada com a mínima. Es fixa, doncs, un preu per gratificacions per serveis extraordinaris de 36,51 euros l’hora, per a totes aquelles hores extraordinàries o serveis extraordinaris que es realitzin en el marc de les operacions i serveis del pla de barris.

El juny de l’any passat, els serveis jurídics de l’Ajuntament van considerar il·legal la fitxa descriptiva dels llocs de treball de la Guàrdia Urbana. Els agents van anunciar tot seguit que deixaria de fer serveis complementaris com a protesta per “la falta de rigor” del govern en vista de l’incompliment dels compromisos en l’aprovació i aplicació de les fitxes dels llocs de treball, les quals defineixen, entre altres coses, les característiques de la feina i les retribucions del personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART