Administracions

Figueres aprova un pressupost amb contenció de la despesa i de la inversió

L’alcalde afirma que marca l’inici del canvi que necessita la ciutat

L’Ajuntament de Figueres ha aprovat aquest matí el pressupost municipal 2024 amb 13 vots a favor (Junts), 6 abstencions (PSC, ERC i PP) i 1 vot en contra (CUP). Amb 75,6 milions d’euros, el pressupost augmenta un 6,5% respecte el de 2023, sobretot en el capítol de personal (+11,6%) i en les despeses financeres (+87%), cosa que ha obligat al govern a contenir la despesa corrent i la inversió amb un augment del 3,9% i del 4,5%.

Les principals inversions inclouen la millora de l’espai públic amb 1.150.000 euros, la construcció de cobertes en pistes esportives (550.000 euros), la instal·lació de càmeres lectores de matrícula a tots els accessos a la ciutat per millorar la seguretat (350.000 euros), un nou pavelló esportiu, l’adquisició de terrenys per a nous aparcaments (450.000 euros), parcs infantils (125.000 euros), la renovació dels carrers Pujada del Castell, Avinyonet i Lasauca, desencallar l’obertura del Casino Menestral (600.000 euros), l’Escola Carme Guasch, Centre Recreatiu de Vilatenim i la futura Ronda Nord.

El regidor d’Hisenda, Ramon Pastoret, destaca l’exercici de contenció i rigorositat per confeccionar el pressupost i evitar cap error de previsió i execució. L’alcalde Jordi Masquef ha reiterat l’objectiu que aquest pressupost respongui als compromisos adquirits amb els figuerencs i al full de ruta marcat pel govern. “Aquest pressupost ha de ser el de l’inici del canvi que Figueres necessita en neteja, en millora de l’espai públic i en increment de la seguretat, ha de ser el pressupost del nou servei de recollida d’escombraries, el de l’impuls de la seguretat i el civisme, i el pressupost que posi les bases de la gran transformació de Figueres i la seva àrea urbana.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia