Administracions

administracions

La Diputació de Lleida transferirà 17,5 milions als ajuntaments el 2024

La Diputació de Lleida crearà un nous Fons de Cooperació Municipal, fruit de la transformació dels actuals plans econòmics per a despesa corrent i inversions dels ajuntaments, que servirà per transferir directament a les arques municipals 17,5 milions en els primers mesos de 2024. Ho ha anunciat avui el president Joan Talarn, que ha reconegut que la “burocràcia administrativa” cada cop és més complexa i que l’objectiu és alliberar de feina als secretaris municipals. També ha instat a altres administracions a prendre exemple d’aquesta iniciativa i s’ho prenguin com a “model”. El vicepresident Agustí Jiménez ha comentat que es canvien les “regles del joc” perquè els ajuntaments tinguin diners per fer inversions de forma “clara”.

La partida s’incrementarà un 15% més que la d’enguany i es passarà de l’antic model de subvencions, “feixuc, complex i gens operatiu”, a un model de transferències, pensat per ser més efectius. Es busca, sobretot, que en els primers mesos de l’any els ajuntaments ja puguin disposar dels diners que tenen assignats i fer-los servir per tot allò que necessiten els seus municipis amb un model “àgil” que permetrà que ho hagin de sol·licitar ni justificar les transferències que es faran des de la corporació.

El nou Fons de Cooperació Municipal s’aprovarà al ple de la Diputació del gener, ja amb el pressupost plenament vigent. En modificar la consideració de subvenció per la transferència, els fons seran directament traspassats als comptes dels ajuntaments sense haver de justificar prèviament les despeses realitzades i només acreditant les obligacions legals de trametre els pressupostos, liquidacions, estat del deute i compte general als departaments corresponents de la Generalitat i a la Sindicatura de Comptes de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Comencen les obres per fer el viaducte ferroviari del canal del Gorg

BADALONA
societat

Desarticulen una organització criminal de venda de droga a l'engròs

BARCELONA
infraestructures

Rodalies opera amb quatre línies afectades per l’avaria de diumenge

barcelona
Universitats

Més del 40% d’aspirants a mestres suspèn la prova d’aptitud

barcelona
enogastronomia

Dotze establiments participen a l’‘Hotel Tapa Tour’

Barcelona
societata

Pla per fer de Sitges una ciutat més accessible

SITGES
societat

Generalitat i CHE estudien com dur aigua de l’Ebre al Priorat

CORNUDELLA DE MONTSANT

El cel sobre Catalunya: els millors espais per observar l'univers

Barcelona
MEDI AMBIENT

L’Estat destina 3,3 milions a reparar els danys del temporal Nelson a Catalunya

BARCELONA