Administracions

La jonquera

L’Ajuntament preveu ingressar 357.000 euros en multes, incloent-hi el tram cedit de l’N-II

L’Ajuntament de la Jonquera preveu ingressar uns 375.000 euros en concepte de sancions de trànsit al municipi, incloent-hi el tram que l’Estat ha cedit de l’N-II, a l’altura de la població, d’uns 60 metres. L’alcaldessa, Míriam Lanero, explica que amb la cessió l’Ajuntament durà a terme una campanya de conscienciació per evitar, no només l’excés de velocitat, sinó també l’aparcament de camions als vorals de la via, fet que comporta perill per a la vialitat. Amb tot, Lanera recorda que s’està davant d’una cessió necessària i que es remunta al maig del 2022, quan la direcció general de Carreteres de l’Estat va informar de la supressió de l’enllaç que hi havia a la sortida 2 de l’autopista, entre els punts quilomètrics 6+000 i 8+000, que donava accés al polígon de la Campa. Aquesta decisió va provocar que, conjuntament d’acord amb empresaris del sector, s’acordés presentar un recurs contenciós contra aquesta decisió. Però es va acabar aconseguint la cessió que, finalment, permetrà resoldre la problemàtica de Can Quartos. “Amb aquesta acció solucionem l’accés a la carretera d’Agullana per tal que el trànsit sigui més fluid i ens permeti continuar amb el creixement econòmic de la vila.” La portaveu d’ERC, Anna Pérez, a l’oposició, reclama que es faci una campanya a l’N-II per advertir els conductors i destaca que la cessió comportarà una important despesa pel que fa al manteniment de la via cedida.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va cedir l’agost passat a l’Ajuntament de la Jonquera la titularitat del tram de l’N-II, entre els quilòmetres 772,4 i 773,7. Fins aquell moment, qui tenia les competències de la via que va del supermercat Esclat al pont de l’autopista era el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol, i el traspàs evitarà així el tancament de diversos accessos. Per agilitar l’accés a Agullana des de la rotonda, també es va pactar fer un carril directe per sortir de l’AP-7 i anar pel lateral per arribar a la GI-500 sense haver d’entrar al giratori de Can Quartos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Terrassa col·labora amb projectes d’ajuda a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona