Administracions

L’escala

L’Ajuntament i l’Estat acosten posicions per no enderrocar la piscina del Voramar

L’Ajuntament de l’Escala vol mantenir l’estructura de la piscina de l’Hotel Voramar, al passeig Lluís Albert, un cop es dugui a terme la remodelació del passeig. Des del mandat passat s’han anat fent gestions amb Costes de l’Estat, però l’acord semblava impossible. Ara, amb la reobertura de negociacions per aconseguir-ho, les converses “estan ben encaminades i tot indica que s’avança en aquest sentit”, segons explica l’alcalde, Josep Bofill.

L’any 2019, l’establiment hoteler no va poder renovar la concessió per mantenir-la –era per 60 anys– en aquest espai maritimoterrestre i Costes la va donar per recuperada. El gestor de l’espai, que és la Generalitat, ja va emetre una ordre d’enderrocament el 2021. Tot això va associat a les obres de reurbanització del passeig, que han de començar aquesta tardor i costaran, segons es preveu en el pressupost, 1,09 milions.

L’alcalde, Josep Bofill, explica que s’està negociant amb Costes de l’Estat el manteniment de l’estructura de la piscina per dues coses que per a ell són clau. En primer lloc, defensa la importància de la mateixa estructura, que, segons explica, és necessària per fer front als temporals marítims de llevant i faria la funció d’escullera, i, en segon lloc, proposa cobrir-la i convertir aquest espai en un gran mirador. “Aquesta estructura forma part de l’imaginari de l’Escala i ha estat un potent punt lúdic durant dècades. Per això també defensem que es mantingui”, destaca Bofill. I hi afegeix: “A més, seria només enderrocar, perquè està construïda sobre pedra.” Així doncs, les discrepàncies entre Costes i l’Ajuntament estan determinades per la visió que es té d’aquest espai. Mentre que Costes aposta per renaturalitzar aquest espai, l’Ajuntament defensa conservar-lo per motius pràctics, per fer front als temporals marítims.

La reforma del passeig

Entre les principals previsions d’inversió del pressupost del 2024, destaca la reurbanització del passeig Lluís Albert, amb 1,09 milions d’euros. Les obres està previst que comencin aquesta tardor i tindran una durada d’entre set i vuit mesos.

Aquest projecte vol donar continuïtat a les actuacions que s’han dut a terme de reforç i millora de la façana marítima. El projecte d’execució del passeig Lluís Albert, que es va aprovar el 2021, ha de donar continuïtat a la reforma de la zona del port d’en Perris. La reurbanització inclou fer un paviment a un sol nivell, com ja s’ha fet en els projectes anteriors, per donar prioritat als vianants. Els vehicles podran circular en un sol sentit entre l’avinguda Ave Maria i el carrer de la Casa Gran; es tractarà d’una circulació regulada i controlada mitjançant càmeres, en què es donarà prioritat als vianants. Es preveu que hi hagi una vintena de places d’aparcament de rotació ràpida i una zona de càrrega i descàrrega de 80 metres lineals per tal de garantir la distribució de productes als establiments de la zona més propera. Els tamarius de la zona es mantenen i es preveu també que a la part del passeig que hi ha davant les façanes dels habitatges també es planti una línia d’arbres i es millori l’accessibilitat.

Piscina d’aigua salada

Josep Bofill diu que la preservació de la piscina també té un important component emocional, ja que ha format part del paisatge durant dècades. El primer edifici del Voramar prové de l’arquitectura colonial i es va convertir en hotel a finals de la dècada dels cinquanta del segle passat. L’antiga piscina, que era d’aigua salada, es va inaugurar l’any 1960. Durant gairebé mig segle va ser un dels llocs turístics més emblemàtics de la població. El seu ús polivalent, amb la coneguda discoteca Acuarium, va incloure desfilades de models.

Ara fa uns tres anys una nova empresa va comprar l’Hotel Voramar i, després de la seva reobertura, l’establiment disposa de 27 habitacions totalment reformades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona