Administracions

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona ha rebaixat de sis mesos al mínim de 16 dies la sanció de suspensió de sou i feina contra l’agent Miquel Àngel Garcia, també delegat del sindicat CSIF a la Policia Local de Palamós. Garcia va ser sancionat per dues infraccions greus, després de destapar el cas de la multa a un vehicle del cos, no logotipat, que finalment l’alcalde, Lluís Puig, va admetre que conduïa l’exregidor de Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé, amb ell mateix com a copilot. Un radar va retratar el vehicle excedint el límit de velocitat a l’autovia C-31, en terme de Platja d’Aro i en sentit Girona.

L’administració local havia sancionat l’agent per haver infringit l’article 49.b de la llei de policies locals, per manca de respecte als superiors, pel fet d’haver posat en qüestió la “investigació defectuosa” del cas. La sentència li anul·la, però només rebaixa, de tres mesos al mínim de 16 dies l’altra que li van imposar per l’article 49.c del mateix text legal, pels “actes i les conductes que atempten contra el decor i la dignitat dels funcionaris, contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració deguts a la corporació”. S’assumeix que no mentia, però s’admet que les declaracions que va fer sobre el cas a Ràdio Palamós, abans que se’n coneguessin els veritables protagonistes de la infracció, creaven “ombres de sospita” sobre el conjunt de l’administració.

Satisfets, però no del tot

Des del sindicat CSIF, creuen que la sentència els ha donat en bona part la raó, però volen l’exculpació total de l’agent: “En la testifical de la sentència s’acredita la veracitat dels fets denunciats a la ràdio, per la qual costa ens és incomprensible la sanció de 16 dies. D’altra banda, estem satisfets, ja que en la via judicial s’acredita la mala praxi de l’Ajuntament, però recorrerem contra aquesta sentència perquè pensem que la llibertat d’expressió és igual per a tothom”. En aquest sentit, recorden que Garcia actuava “en condició de delegat sindical, en defensa dels treballadors”, i creuen que si se li manté la sanció es posa en risc el dret de “llibertat sindical, emparat per la Constitució”.

L’Ajuntament ho acata

Pel que fa al consistori, l’alcalde Puig ha recordat a Ràdio Palamós que la sentència manté part de culpa en l’actuació de l’agent, i només es matisa “el grau de l’actuació, que va imposar un instructor extern”. El sindicat, però, critica que tregui conclusions quan “encara té pendent un procediment penal, pel mateix cas, per presumptes delictes contra l’administració pública, falsedat documental i prevaricació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona
integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

mataró
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona