Administracions

l’escala

Costes estudia si es manté al passeig la piscina del Voramar

El projecte executiu de la reurbanització del passeig Lluís Albert de l’Escala, després d’aprovar-se inicialment, és a Costes de l’Estat per al seu estudi. Un dels elements més destacats del projecte és la proposta de l’Ajuntament de mantenir l’estructura de l’antiga piscina de l’hotel Voramar, però només l’estructura, per fer-hi un mirador, mantenir el mur com a protecció dels temporals de llevant i, finalment, fer més accessible aquella zona de la platja. L’alcalde, Josep Bofill, explica que, un cop aprovat definitivament, les obres haurien de començar no més tard de l’octubre vinent. L’execució té un cost de 2,1 milions d’euros i una subvenció dels fons Next Generation de 600.000 euros.

L’alcalde destaca la importància d’aquesta intervenció urbanística perquè permetrà “acabar de relligar la primera línia del passeig marítim que ve de Riells”. Les dues primeres fases ja s’han fet. La primera, el 2015, de la platja de les barques fins a la Punta. La segona, del 2016 al 2017, a la platja del port d’en Perris. La tercera, que ara es vol executar, és la que tancarà la reforma del front marítim a la zona del nucli antic.

L’actuació preveu, entre d’altres: posar un paviment unitari que doni imatge de conjunt amb la resta; establir una xarxa de clavegueram i pluvials que doni serveis als edificis del passeig; renovar la xarxa d’aigua potable i els hidrants, i soterrar una línia elèctrica de baixa tensió i la telefònica.

La reforma permetrà també ordenar el trànsit, donant prioritat als veïns i reduint les places d’aparcament, així com deixar una franja de terrasses associades als negocis confrontants.

La piscina del Voramar

Un dels detalls importants del projecte de la reforma del passeig de mar és que incorpora l’antiga piscina de l’hotel Voramar, ara en desús en quedar afectada per la llei de costes –l’hotel torna a estar en funcionament. Des del mandat passat, s’han anat fent gestions amb Costes de l’Estat, però l’acord semblava impossible. Ara, amb la reobertura de negociacions per aconseguir-ho, les converses “estan ben encaminades i tot indica que s’avança en aquest sentit”, segons explica l’alcalde, Josep Bofill.

L’any 2019, l’establiment hoteler no va poder renovar la concessió per mantenir-la –era per 60 anys– en aquest espai maritimoterrestre i Costes la va donar per recuperada. El gestor de l’espai, que és la Generalitat, ja va emetre una ordre d’enderrocament el 2021.

Component emocional

Josep Bofill diu que la preservació de la piscina també té un important component emocional, ja que ha format part del paisatge durant dècades. El primer edifici del Voramar prové de l’arquitectura colonial i es va convertir en hotel a finals de la dècada dels cinquanta del segle passat. L’antiga piscina, que era d’aigua salada, es va inaugurar l’any 1960. Durant gairebé mig segle, va ser un dels llocs turístics més emblemàtics de la població. El seu ús polivalent, amb la coneguda discoteca Acuarium, va incloure desfilades de moda. Ara fa uns tres anys, una nova empresa va comprar l’hotel Voramar i, després de reobrir-lo, l’establiment disposa de 27 habitacions totalment reformades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia