Administracions

EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

Demanen al Consell Comarcal del Maresme que rebutgi la proposta de preus unitaris de l’empresa Simmar i fan un recurs perquè s’ajusti als preus de mercat

En Comú Podem denuncia que l’empresa responsable del sanejament i tractament d’aigües residuals del Maresme Simmar SL, paga quatre vegades més del preu de mercat per l’energia elèctrica. El grup comarcal va votar en contra la setmana passada de l’aprovació dels preus del sistema de sanejament i ha presentat un recurs ja que no són els preus que figuraven al pressupost de l’ens. Segons explica el portaveu comarcal, Sebastià Tejada, es demana que es faci una renegociació immediata i que a partir de l’1 de juliol no s’accepti cap preu que no estigui ajustat al mercat. Tal i com denuncia el portaveu dels comuns és “inacceptable” que no es clarifiquin les dades reals que es diuen a l’Agència Catalana de l’Aigua. “S’ha d’aclarir qui es queda amb els diners d’aquest sobrecost si els proveïdors o l’empresa”, apunta.

Segons el grup comarcal d’En Comú Podem els preus que l’empresa paga al proveïdor no guarda relació amb el preu real de l’energia en el mercat. Així denuncien que entre gener i desembre de 2023 la companyia hauria pogut pagar uns 2.519.781,5 euros extres per no haver adaptat els contractes de compra d’energia als preus del mercat.

Preus ajustats al mercat

A més de rebutjar la proposta de preus els comuns insten Simmar a adoptar les mesures necessàries per a aconseguir comprar energia en línia amb els preus de mercat.

A través d’un comunicat denuncien que la no aplicació o la manca de clàusules de revisió per adaptar els preus, tant en el cas de Simmar, com en la Concessió de Subministrament en Alta d’aigua al Maresme Nord, que té de titular a Agbar (on es dona el mateix cas) està permetent als socis privats establir uns preus “desorbitats i inacceptables” i que no s’adeqüen als preus reals del mercat. Amb tot això el grup comarcal critica “l’absència de supervisió” del Consell Comarcal del Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia